FANDOM


14px star

Ο Περιοδικός πείνακας των χημικών στοιχείων

Ο Περιοδικός πείνακας των χημικών στοιχείων είναι ένας κατάλογος όλων των απλών χημικών ουσιών, ταξινομημένων σύμφωνα με το είδος παρενεργειών που προκαλούν σε εθελοντές. Λέγεται "Περιοδικός" γιατί εκδίδεται και διενέμεται από όλα τα καλά περίπτερα κάθε 28 μέρες. Το "Πείνακας" βγαίνει από την "Πείνα" που οδήγησε τους θαρραλέους εθελοντές να προσφέρουνε τα ταλαιπωρημένα σώματά τους στην επιστήμη, χωρίς την αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια των οποίων ο Περιοδικός Πίνακας θα εκδιδόταν διμηνιαία ή ακόμα και τριμηνιαία. Τέλος, λέγεται "χημικών στοιχείων" (ή "σκληρών στοιχείων") για να ξεχωρίζει από τα "φυσικά στοιχεία" (ή "μαλακά") τα οποία απαντώνται στη φύση, όπως το μαριχουάνιο, το αλκοόλιο και το νικοτίνιο.

Ο Περιοδικός Πείνακας ανακαλύφθηκε τυχαία στο υπόγειο του προεδρικού μεγάρου το 2018 από το Τζιμάκο κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας, και αποκαλύφθηκε αργότερα από το Μάκη σε πανελλήνια αποκλειστικότητα.

Την τελευταία φορά που εμφανίστηκε δημόσια, ο πείνακας είχε ως εξής:

Ximika-Stoixeia

Κατάταξη των χημικών στοιχείων με βάση το πόσο γαμιστερά είναι. Τα πιο γαμιστερά βρίσκονται στο αριστερό μέρος, όπως για παράδειγμα, το βάριο (Ba) και το σείριο (Sr).

Λεπτομέρειες για τα χημικά στοιχεία

Ατομικός αριθμός Σύμβολο Όνομα Σχόλια
1ΗΥδρογόνοΛίγα είναι γνωστά για το υδρογόνο εκτός από το ότι τα ισότοπα του, δευτέριο και τρίτιο, θα αποτελούν καύσιμο αντιδραστήρα σύντηξης όπου θα μετατρέπονται σε ήλιο στους 106 περίπου, βαθμούς Κελσίου, αφού πρώτα θα παράγονται νετρόνια ενέργειας 14.7 MeV και θα εκτοξεύονται στου διαόλου τη μάνα.
2HeΉλιοΤο Ήλιο είναι πολύ χρήσιμο σε παιδικά και όχι μόνο πάρτι. Κάνει τα μπαλόνια να πετάνε, όχι σαν τα άλλα τα ξενέρωτα που είναι μόνο για να παίζουν οι γονείς καθιστό βόλεϋ με τα όρθια παιδιά τους. Σε πάρτι μεγαλυτέρων χρησιμεύει για να κάνει τη φωνή κάποιου λεπτή με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.
3LiΗλίθιο ή ΛίθιοΤο Ηλίθιο ή Λίθιο ήταν το αγαπημένο στοιχείο του Κερτ Κομπέιν. Την ημέρα που έγραψε το τραγούδι, αναφέρει σε συνέντευξή του ήταν πολύ χαρούμενος γιατί βρήκε τους φίλους του στην κεφάλα του. Έκτοτε μελετήθηκε το χαρακτηριστικό αυτό του Ηλιθίου και βρέθηκε ότι όντως δημιουργεί τερατογενέσεις και πάκτωση φίλων σε κεφάλια ανυποψίαστων.
4BeΜπύριο ή ΜπυρόνιοΠρωτοανακαλύφθηκε στις μπυραμίδες. Ισχυρά διουρητικό στοιχείο που διακρίνεται επιμέρους σε ale και lager μπυρόνιο.
5BΜπουμπούνιοΗμιμέταλλο γνωστό από την αρχαιότητα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι τραβάει τις αστραπές όταν μπουμπουνάει και ότι μετατρέπεται σε κόκκινο όταν από δίπλα περάσει ένας μπουμπούνας. Χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό και τον περιορισμό της ανθρώπινης ηλιθιότητας.
6CΆνθραξΣτοιχείο από το οποίο φτιάχνονταν οι ταχυδρομικοί φάκελοι στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Λέγεται πως αυτό το στοιχείο το ανακάλυψαν οι Άνθραξ, μετά από μια συναυλία τους στο Δυτικό Ελλαδιστάν.
7NΆζωτοΣτοιχείο προερχόμενο από την παραβολή του αζώτου υιού.
8OΟύζοΑπαντάται άφθονο σε ελεύθερη μορφή, συνήθως ως 12O ("Ούζο Δώδεκα"). Από τους προγραμματιστές χρησιμοποιείται σε μοριακή μορφή, Ο-Ο (Object Oriented), ενώ οι σκακιστές το προτιμούν σε τριπλή μορφή (Ο-Ο-Ο).
9FΦθόριοΤρομερό στοιχείο της κατηγορίας των αλογόνων. Ασπρίζει τα δόντια και με εκτεταμένη χρήση τα κάνει αόρατα.
10NeΝέοΣτοιχείο που δεν είναι πια όπως παλιά. Ραδιενεργό και ασταθές, μετατρέπεται σε Παμπάλαιο με την πάροδο των ετών. Χρησιμοποιείται στην ψυχρή σύντηξη και, όταν απεμπλουτιστεί, του δίνεται μια πενιχρή σύνταξη. Χρησιμοποιείται με επιτυχία και απ' τον Νίο στο Μάτριξ.
11NaΝαΥβριστικό στοιχείο ή στοιχείο δεικτική αντωνυμία.
12MgΜάγκιοΙχνοστοιχείο για τον άνθρωπο. Η υπερβολική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε μάγκιο (πατσάς, βρώμικα) δηλητηριάζει τον ανθρώπινο οργανισμό (υπερμαγκία). Η ασθένεια οδηγεί σε ατυχήματα και γελωτοποίηση. Υπερ-εκκρίνεται απ' τον γελωτοποιοφόρο αδένα των Καγκούρων.
13AlΑλήτειοΤο αμέσως επόμενο στοιχείο μετά το μάγκιο είναι το Αλήτειο. Το έχουν οι αλήτες σε μεγάλες ποσότητες και δεν πρέπει τα καλά παιδιά να τους κάνουν παρέα. Οι γιατροί συνιστούν σε άτομα που έχουν μεγάλες ποσότητες αλητείου στον οργανισμό τους το να φοράν δερμάτινα μπουφάν με πολλά φερμουάρ, πρακτική που έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη Σοβιετική Ρωσία. Το είχαν πολλοί σημερινοί πολιτικοί στα φοιτητικά τους χρόνια (βλ. Μάκης Βορίδης)
14SiΠυρίτιο ή ΣιλικόνηΣτοιχείο απαραίτητο στο 75% των Ελληνίδων αλλά απουσιάζει λόγω προσμίξεων του αμιάντου ελληνικού φύλου με κακό DNA. Η παραγωγή σιλικόνης από τον ίδιο τον οργανισμό της ασθενούς που δεν έχει την ικανότητα να την παράγει, επιτυγχάνεται με γονιδιακή τροποποίηση κυττάρων των μαστών και των χειλιών.
15PΦώσφορος ή Φωσφόρος ή ΦωσφορόςΣτοιχείο Προμηθέας.
16SΘείοΘείο στοιχείο φορέας των αλληλεπιδράσεων μεταξύ σογιών. Χρησιμοποιείται πολύ συχνά για επίκληση στην πλαστή συγγένεια προς ικανοποίηση παράλογων απαιτήσεων: -"Τι δώρο θα μου κάνεις θείο;" -"Δεν είμαι θείος σου, γαϊδούρι!".
17ClΧλώριοΣτοιχείο καθόλου εύφλεκτο αλλά μπορεί να καεί όταν βρεθεί σε ενώσεις όπου έχει εμφανίσει υβριδισμένα τροχιακά με άτομα του στοιχείο Ξέριο.
18ArΑργόΣτοιχείο που ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα. Το χρησιμοποιούν κατά κόρον στις δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως θα χρησιμοποιηθεί στο Μετρό Θεσσαλονίκης μία νέα μέθοδος έγχυσής του στα θεμέλια του μεγαλόπνοου έργου.
19ΚΚάλιοΣτοιχείο που χρησιμοποιεί ο Σεφερλής για να λέει καλά αστεία. Η αποτελεσματικότητά του αμφισβητείται.
20CaΑσβέστιοΈνας σοβαρός λόγος να τρώμε όλες τις φακές μας.
21ScΣκάτιοΒρωμερό στοιχείο που δεν αποχωρίζεται τις λευκές επιφάνειες με τις οποίες θα έρθει σε επαφή με τίποτα. Εξουδετερώνεται με χλώριο και χλωρίνη.
22TiΤίποταΤο Τίποτα (Ti) είναι στοιχείο ανούσιο, άοσμο, αδρανές, άγευστο και αόρατο. Η βασική του ιδιότητα είναι να μην προκαλεί καμία αλλαγή στις ουσίες με τις οποίες αναμιγνύεται, εκτός αν αναμιχθεί με το φραπέ, όποτε και δημιουργεί μπουρμπουλήθρες.
23VΒεντέτιοΣτοιχείο γνωστό στους αρχαίους Κρήτες. Ο Μίνωας το είχε ανακηρύξει σε ιερό. Οι Άγγλοι το χρησιμοποίησαν για να ανατινάξουν το London Eye και ένα κτιριάκι δίπλα του. Γνωστή ταινία για το συμβάν: V for Vendetium.
24CrΧρώμιοΣτοιχείο που απαντάται σε όλα τα χρωματιστά υλικά. Σε συμπυκνωμένη μορφή χρησιμοποιείται από κάγκουρες.
25MnΜαούνιοΧρησιμοποιείται στη ναυσιπλοΐα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι "σέρνει καράβι". Το φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί ακόμη πλήρως από την επιστήμη.
26FeΣίδηροςΤο πιο γνωστό στοιχείο του Χέβι Μέταλ. Οι δίσκοι αυτού του είδους φτιάχνονται από αυτό. Οι Motorhead και οι Manowar είναι πρωτοπόροι στη χρήση του.
27CoΚόπριοΣτην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν ως λίπασμα.
28NiΝικέλιοΜαζί με το Χρώμιο χρησιμοποιείται κατά κόρον από κάγκουρες.
29CuΚουράδιοΤο υλικό από το οποίο αποτελούνται οι κουράδες. Σε ημίρρευστη μορφή (τσιρλιπιπί, ή, μουργκάνα), διαλύεται στο νερό, παράγωντας το πασίγνωστο Eau de toilette. Διασπάται με αργούς ρυθμούς, εκπέμποντας το ύπουλο, ραδιενεργό και δύσοσμο αέριο Κουραδόνιο.
30ZnΖωντοβόλιοΚοινότατο σε φάρμες αλλά και στους περισσότερους αστικούς δρόμους, σχολεία και ταινίες των 70's με το Στάθη Ψάλτη.
31GaΓάλλιο ή Γαμώτιο ή Που Σου ρε Γάλλιο Ανακάλυψη του Γά-Μώ-Τό, σπουδαίου εκνευρισμένου Ιάπωνα.
32GeΓερμάνιο Πρόκειται για το κύριο συστατικό των γερμάδων, γευστικών γερμανικών φρούτων.
33AsΑρσενικόΤο στοιχείο το οποίο είναι βασικό υπεύθυνο για το 3ο πόδι σε μερικούς ανθρώπους! Παραπλήσιο στοιχείο του Αρσενικού είναι και το Mg (μάγκιο), το οποίο δημιουργείται από θετικό εκφυλισμό του στοιχείου λόγω του φαινομένου της στροφορμής και μαγνητικής ροπής ηλεκτρονίου από αυτοπεριφορά spin! Βέβαια υπάρχει και ο αρνητικός εκφυλισμός που δημιουργεί το στοιχείο G-Ms (Gay-Metrosexual), το οποίο όπως είναι αναμενόμενο αποβλήθηκε από τον περιοδικό πίνακα!
34SeΣελήνιο Συναντάται στη Σελήνη και στο Head & Shoulders.
35BrΒρώμιο Στοιχείο που βρίσκεται παντού γύρω μας, στα άπλυτα ρούχα, στο αυτοκίνητο, στις χωματερές, στα σχολεία κ.α. Ιδιαίτερα δύσοσμο και βλαβερό για την υγεία. Αντιδρά με το Ιώδιο και πραγματοποιεί ενώσεις με το Ταμτάκιο.
36KrΚαραγκιόζιο Στοιχείο που αφθονεί διεθνώς. Στην χωρα μας συναντάται κυρίως σε πολιτικούς, τηλεπαρουσιαστές, τηλε-γλάστρες κλπ. Γενικώς αλληλεπιδρά με το τηλόψιο και την κατάχρηση μαγκίου με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
37RbΡομπένιο Στοιχείο που ανακαλύφθηκε από τον Ρομπέν των δασών. Χρησιμοποιείται για αύξηση ικανοτήτων σκοποβολής ... δηλαδή είναι η ντόπα των σκοπευτών.
38SrΣείριο Στοιχείο που χρησιμοποιήθηκε από τους Ελ και προέρχεται από τον Σείριο όπως λέει και το όνομά του. Είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να επαναφέρει έναν άνθρωπο, που έχει μεταλλαχθεί σε Βριλ.
39YΥπούργιοΚάνε κλικ αριστερά και θα δεις... τεμπέλαρε!
40ZrΖόριο Ανακαλύφθηκε από το Ζορρό.
41NbΝούμπιοΥπάρχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις στη κοινωνία μας. Πολλές φορές λέγεται και N00bium ή N00B. Η υπερβολική κατανάλωση κάνει τους homo sapiens, νουμπάδες.
42MoΜολύβιοΙδιαίτερα δημοφιλές σε μαθητές, κυρίως του Δημοτικού, όπως και στους ανεξαρτήτου ηλικίας, σχεδιαστές μόδας. Είναι επίσης, ηλεκτραγώγιμο.
43TcΤεχνίκιοΣτοιχείο που όταν το ψάχνεις, δεν μπορείς να το βρεις πουθενά. Επαναφέρει σε λειτουργία χαλασμένες τηλεοράσεις, υπολογιστές, ψυγεία και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Αντιδρά με το πορτοφόλι και το διαβρώνει εντελώς. Ειδικά με την Οικονομική κρίση.
44RuΡουθούνιο Υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό σε ελάχιστη ποσότητα. Η αύξηση αυτού δημιουργεί μεγέθυνση των ρουθουνιών και γενικότερα της μύτης.
45RhΡόδιο Πρωτοανακαλύφθηκε στη Ρόδο και χρησιμοποιείται στο viagra, εξ ου και η φράση 'ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα '.
46PdΠόντιοΠροκαλεί μεταλλάξεις στους άντρες (γαμψή μύτη) και στις γυναίκες (χαμηλό πισινό).
47AgΑσήμι ή ΆργυροςΜε νερό παράγει τον Υδράργυρο.
48CdΚαντήλιοΥπάρχει στον αέρα γύρω από νευριασμένους άντρες.
49InΊντιοΤο έχουν σε τεράστιες ποσότητες οι indie και emo τύποι.
50SnΣκονάκιοΑναλόγως των χημικών συνθηκών, αυξάνει την επιτυχία καλού βαθμού ή αποβολής.
51SbΣουβλάκιοΥψηλής νοστιμιάς στοιχείο, αυξάνει την διάμετρο του κώλου και της κοιλιάς των ανθρώπων. Μήλο της έριδος κατά τον Δ'Βαλκανικό πόλεμο μεταξύ του Ψευδοκράτους των Αθηνών και του ΠΑΟΚ.
52TeΤελεβίζιο ή ΤηλόψιοΣτοιχείο αδρανές, που αδρανοποιεί επιπλέον ό,τι βρεθεί μέσα στην ακτίνα δράσης του. Προκαλεί την έντονη ανάπτυξη των μαϊντανών. Φυλαχτείτε!
53IΙώδιοΧρησιμοποιείται μετά από μικροατυχήματα.
54XeΞέριοΥπάρχει σε μερικά άτομα τα οποία συνήθως τα πάνε και πολύ καλά στη μαθητική τους ζωή.
55CsΚάζιο (Casio)Χρησιμοποιείται σε κυριλέ ψηφιακά ρολόγια και άλλα γιαπωνέζικα ψευτοπράματα.
56BaΒάριο ή Βαρβάριο ή Βαρβάτιο Στοιχείο το οποίο προσθέτει βάρος στις μπάλες κάποιου κάνοντας τον φορέα τους, βαρβάτο και γαμιστερό.
57LaΛάθιοΕπικίνδυνο στοιχείο από το οποίο παράγεται το Καντήλιο.
58CeΚέριο ή Κέριουμ Πρόκειται για στοιχείο που προκαλεί ακράδαντο μίσος, καθώς καίγεται μετά μανίας από φανατισμένους εχθρούς του.
59PrΠόρδιοΑέριο που γεμίζει την ατμόσφαιρα μετά από φορτσαριστό, ηχηρό κλάσιμο. Είναι εξαιρετικά εύφλεκτο και - χρειάζεται να το πούμε; - βρωμάει του θανατά!
60NdΝεοδημοκράτιοΑέριο από άλλον πλανήτη, από εκεί που έρχονται τα ούφο.
61PmΠαρμεζάνιοΝοστιμότατο, ιδίως με μακαρόνια.
62SmΣαμάριοΑντιδρά με το γαϊδούριο. Ενίοτε διαλύει το Μητσοτάκιο.
63EuΕυρώπιον ή Ευρυζώνιον Ένα εξαιρετικά αργό στοιχείο... Χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποσότητα στο ελληνικό ευρυζωνικό διαδίκτυο κάνοντάς το εκνευριστικά αργό.
64GdΓαϊδούριον Αντιδρά με το Σαμάριο και υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στην Ελληνική επαρχία.
65TbΤουμπάνιοΥπάρχει σε μερικές γυναίκες και τα αποτελέσματα της επίδρασης του είναι πάντα εμφανή.
66DyΔυσπρόσιτον
67HoΧόντριο Παράγεται από το στοιχείο Σουβλάκιο και παράγει το στοιχείο Κουραδόνιο.
68ErΕρείπιο Στοιχείο Καπή.
69TmΤαμτάκιο Το κύριο συστατικό της γυφτιάς. Οι βιντεοταινίες του '80 ήταν υψηλής περιεκτικότητας σε ταμτάκιο. Σε λιγότερο καθαρή μορφή απαντάται στους λέτσους, στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και στον Λάκη Λαζόπουλο.
70YbΥποβρύχιο Πρωτοέκανε την εμφάνισή του με τη μορφή βανίλιας και νερού. Η σύγχρονη μορφή του περιλαμβάνει ουίσκι και μπύρα.
71LuΛούγκριο Στοιχείο του οποίου το άτομο κουνιέται.
72HfΧάφτιο Συναντάται σε πολύ υψηλή συγκέντρωση σε χλιμίντζουρες βοηθώντας τους να καταβροχθίζουν τεράστιες ποσότητες φαγητού.
73TaΤάκιο Στοιχείο που προσδίδει στους Τάκεις τα χαρακτηριστικά τους. Ο Bill Gates αποτελείται κατά 99% από Τάκιο.
74WΒολγκαφράμιο Κατασκευαζόταν στη Ρωσία, ζύγιζε 2 τόνους και το οδηγούσε η Κα-Γκε-μπε. Φημολογείται πως ο Πουτινιάρης κυκλοφορεί με αυτό την γραμματέα του.
75ReΡιπλάιονΤεχνητό στοιχείο που απαντάται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στις θυρίδες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail). Εξαιρετικά αντιδραστικό, σχηματίζει ομοιοπολικό δεσμό (:) με το θέμα των μηνυμάτων.
76OsΟσάκιο Ανακαλύφθηκε από έναν Ιάπωνα, τον Οσάκα, και χρησιμοποιείται στην καθαρεύουσα μόνον.
77IrΙράκιο Ιδιαίτερα αντιπαθές στους Αμερικάνους.
78PtΠατάτιο Στοιχείο πλούσιο σε άμυλο (δεν περιέχει δηλαδή καθόλου μήλο) και υδατάνθρακες. Στην Ελλάδα το έφερε ο Καποδίστριας.
79AuΑυθαίρετιο Αυτό το στοιχείο δεν έχει άδεια οικοδόμησης.
80HgΧαμπουργκέριο Ως προς τις φυσικές ιδιοτητες μοιαζει με το Σουβλάκιο αλλά βρίσκεται στο αμερικανικό υπέδαφος.
81TlΤέλειο Αγγίζει την τελειότητα.
82PbΠαράβολο Στοιχείο και στοιχειό του Ελληνικού Δημοσίου που μας τρώει το μεδούλι.
83BiΜπιμπίκιο Η αύξηση του δημιουργεί μπιμπίκια. Είναι ένα ενοχλητικό στοιχείο .
84PoΠορτοφόλιο Στοιχείο πρωταρχικής σημασίας για τη συνέχιση της ζωής. Αντιδρά με το "Θηλυκό" με ολέθρια αποτελέσματα! Σημαντική διάβρωση υφίσταται επίσης από το Τεχνίκιο.
85AtΑτάλαντιο Στοιχείο που περιφέρεται από ριάλιτι σε ριάλιτι, παρακαλώντας για ένα τραγουδάκι σε CD ή έστω μία θέση σε σκυλάδικο.
86RnΚουραδόνιο Ραδιενεργό και βρωμερό αέριο που παραμένει στο WC πολλές ώρες μετά το τράβηγμα του καζανακίου. Φέρει τη χαρακτηριστική οσμή στερεών αφοδευμάτων, κοινώς κουράδας. Σε δημόσια αφοδευτήρια, είναι επίσης πιθανόν κάπου στο βάθος της λεκάνης να παραμονεύει και η αυθεντική κουράδα, ειδικά όταν ο προηγούμενος είχε υψηλή περιεκτικότητα σε Γαϊδούριον.
87FrΦραπέδιο Αντιδρά έντονα και σχηματίζει χημικές ενώσεις με το Βόρειο.
88RaΡάϊον Το όνομα σχετίζεται με τον γνωστό θεό της Αιγύπτου Άμμωνα-Ρα.
89AcΑκαταλλήλιο Απαγορεύεται να έρθουν σε επαφή μαζί του άτομα κάτω των 18 ετών.
90ThΘηλυκό Αντιδρά έντονα με το στοιχείο "Αρσενικό", εκτός από τις μέρες που έχει πονοκέφαλο. Προϊόντα της αντίδρασης: γκρίνια, μουρμούρα, οικονομικά έξοδα, ψυχολογικά τραύματα, αφροδίσια νοσήματα και παιδιά.
91PaΠασόκιο Αντιδρά με έντονη έκρηξη όταν έρθει σε επαφή με το Νεοδημοκράτιο. Έχει χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα και δημιουργεί ψευδαισθήσεις.
92UΚατουράνιο Στοιχείο άφθονο στον άνθρωπο. Προκαλείται κυρίως από το Μπυρόνιο.
93NpΝαπάρειο Στοιχείο που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα όταν γίνει κάτι κακό σε κάποιον, ο οποίος δεν έχει τι να κάνει για να το διορθώσει.
94PuΠουτάνιο Υπάρχουν πλούσια ορυχεία αυτού στην οδό φυλής και στην πλατεία Αττικής. Θεωρείται ένα απο τα αρχαιότερα στοιχεία της Γης .
95AmΑμαρύνθιο ή Αμερίκιο Στοιχείο που μοιράζεται χώρο στον περιοδικό πίνακα με το Ισραήλιο, το οποίο όμως δεν εμφανίζεται στον πίνακα. Το Αμερίκιο μιλάει για λογαριασμό του Ισραήλιου με αντάλλαγμα το τελευταίο να μην πληρώνει το νοίκιο για τη θέση στον περιοδικό πίνακα. Έτσι μένουν όλοι ευχαριστημένοι: το Ισραήλιο επειδή δεν πληρώνει νοίκιο, και το Ισραήλιο επειδή το Αμερίκιο έχει την ευθύνη να μιλάει για λογαριασμό του και να πράττει για λογαριασμό του όπως επίσης και να δέχεται πολλές από τις συνέπεις των αποφάσεων του Ισραηλίου.
96CmΚαμήλιο Πρόκειται για το μοναδικό στοιχείο με καμπούρες.
97BkΜπέκριο Ανακαλύφθηκε από τον γνωστό χημικό Oρέστη Mακρή. Συναντάται σε μεγάλες ποσότητες στο κρασί. Η υπερβολική έκθεση σε αυτό προκαλεί τις γνωστές «χικ!» συνέπειες.
98CfΚάφριο Είναι το στοιχείο που μετατρέπει τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεται σε επαφή σε κάφρους. Μια παρενέργεια του είναι η απόπειρα συγγραφής σοβαρών άρθρων. Σαν θεραπεία γίνονται αμέτρητες φραγές στους ασθενείς, μέχρι να θεραπευτούν.
99EsΕλληνοστράτιο Διατίθεται σε υιούς οπλαρχηγών και ηρώων (βλ. Μ.Αλεξάνδρου, Πρίαπου, λοιπών εθνοπατέρων), σε όσους κατατάσσονται οικειοθελώς στις Ειδικές Δυνάμεις και σε άτομα με δείκτη IQ της τάξεως του <0.000006665.
100FmΦαρμακείο Στοιχείο στο οποίο προστρέχουν όσοι νοιώθουν ασθενείς ή έχουν λάβει την απαιραίτητη συνταγή από ιατρό.
101MdΜύδιο Υπάρχει στα μύδια και είναι άκρως αφροδισιακό. Χρησιμοποιείται και αυτό στο βιάγκρα.
102NoΝότιο Στοιχείο συμπληρωματικό του Βορείου, με εντελώς αντίθετες όμως ιδιότητες. Σε μικρές ποσότητες προκαλεί βιασύνη, άγχη και απώλεια του ουρανικού "Λ" (Όπως "Λιακόπουλος"). Σε μεγαλύτερες δόσεις εμφανίζονται σοβαρότερες διαταραχές, όπως π.χ. μια έντονη επιθυμία να πουλήσεις λαθραία CD ή να καθαρίσεις παρμπρίζ στα φανάρια χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη τους.
103LrΛαρίσιο Συναντάται στον κάμπο, και προφέρει περίεργα το νι και το λι..
104RfΡουφιάνιο Πρόκειται για το κύριο συστατικό που συνθέτουν το σώμα ενός αστυνομικού της ασφάλειας (Ασφαλίτης).
105DbΝτεμπόριο Αντιδρά έντονα με το πουτάνιο και όταν βρεθεί από γεννετική ανωμαλία στη γυναίκα προξενεί έντονες επιθυμίες.
106SgΣουγκλάκιο Πρόκειται για το στοιχείο των μεταλλαγμένων σουβλακίων.
107BhΜπέχιο Πολύ γνωστό στοιχείο στα Ιωάννινα. Πήρε το όνομά του από την περιοχή Μπέχο των Ιωαννίνων όπου και ανακαλύφτηκε. Γνωστή παροιμία για το στοιχείο: "Όπου μπέχο, τρέχω!" Στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι επίσης γνωστό ως Τζάμπα ή Τζάμπιο.
108HsΧασίσιο Προκαλεί παραισθήσεις. Πρωτοανακαλύφθηκε στην Μητέρα πατρίδα Κρήτη.
109MtΜητσοτάκιο Η πεμπτουσία της γκαντεμιάς! Μην το πλησιάζετε ούτε ζωγραφιστό. Κίνδυνος-θάνατος!
110DsΝτι-εσ-ιο Βασικό συστατικό των videogames. Για τους σοβαρούς αναγνώστες, γίνεται και τρισδιάστατο(εξωτερικός σύνδεσμος).
111RgΡυζογάλλιο Έχει καταργηθεί πλέον μιας και ήταν παλιά συνήθεια των γιαγιάδων. Η Φάγε το παράγει ακόμα για συλλεκτικούς λόγους.
112CnΚανάλιο Στοιχείο που παράγεται από το Τηλόψιο. Έχει τις ίδιες παρενέργειες, μόνο που συναντάται σε διάφορες μορφές (κανάλια).
113UutΟύγκα-ούγκα-τούτιο Το στοιχείο από το οποίο αποτελούταν η αρχαιότερη κόρνα.
114FlΦλεγμόνιο Στοιχείο που ταλαιπωρεί κόσμο τον χειμώνα και συχνά καταπολεμάται με Φαρμακείο και σπανιότερα με Μπυρόνιο.
115UupΟυστ-Ουστ-Πανούκλιο Ιατρικό στοιχείο, κύριο συστατικό του εμβόλιου κατά της πανούκλας.
116LvΛεύγειο Συστατικό όλων των αυτοκινήτων γνωστό αυτό των "ταχυτήτων". Αντιδράει πολύ ισχυρά με το Μπέκριο συχνά προκαλώντας καταστροφές. Δημιουργεί ενώσεις με το Ναπάρειο και ενίοτε έλκει μαγνητικά το Μούνιο.
117UusΟυ-ουστιο Πρόκειται για ένα από τα πρώτα αναρχικά στοιχεία.
118UuoΟύα-ούα-ούα-ο! Χαζοχαρούμενο στοιχείο, που αντιμετωπίζει την περιφρόνηση από όλα τα άλλα στοιχεία.