Φως

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

«Ἐν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν. ʾΗ δὲ γῆ ἦν ἀόρατος καὶ ἀκατασκεύαστος, καὶ σκότος ἐπάνω τῆς ἀβύσσου, καὶ πνεῦμα Θεοῦ ἐπεφέρετο ἐπάνω τοῦ ὕδατος. Καὶ εἶπεν ὁ Θεός «γενηθήτω φῶς» καὶ ἐγένετο φῶς.....»

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Φως. Ο Θεός αντιμετώπιζε προβλήματα χωρίς αυτό, διότι η απουσία του, καθιστούσε την μεταμεσονύχτια αναζήτηση της τουαλέτας ακατόρθωτη. Έτσι όλα έγιναν φωτεινά και λαμπερά.

[επεξεργασία] Χαρακτηριστικά

Το Φως, σύμφωνα πάντα από την Βίβλο, τον Μπόμπ, τον Παπαστρούμφ και τον Γκάνταλφ είναι μια 'ενέργεια'. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την φύση του φωτός. (Ο Μάκης ξέρει αλλά δεν μας λέει).

Επιπλέον ξέρουμε από έρευνα επιστημόνων Βριλ, ότι το φως πιάνει τελική στα 299.792 km/sec.

[επεξεργασία] Προσπάθειες κατανόησης

W-preview.png

ο Τσακ Νόρρις μισό νανοδευτερόλεπτο πριν φτάσει στον Νιμπίρου

Περί το 11888 π.χ , ο Καλ-ΕΛ προσπάθησε να προσεγγίσει την ταχύτητα αυτή, αλλά λόγω κάποιων μαθηματικών λαθών που έκανε άθελά του, η κβαντική εξίσωση έβγαλε λάθος μεταβλητές και το μόνο που κατάφερε ήταν να καταστραφεί ο πλανήτης Κρύπτον, ο Νταρθ Βέιντερ να χάσει το φωτόσπαθό του και η στρουμφίτα να βγάλει σπυράκια στην μούρη.

Μετά από λίγα χρόνια το 11880 π.χ, έγινε μια προσπάθεια από μερικούς μάγους όπως τον Παπαστρούμφ, Γκάνταλφ, Μέρλιν, Διπλοπόρτη, Σνέιπ, Βόλντεμορτ, Χουντίνι, Γιούρι Κοπερφίλντ και Σανκάρα, οι οποίοι τροποποίησαν την σκούπα της κυρά Τούλας και αφού έδεσαν τον Χάρι Πότερ επάνω κατάφεραν να φτάσουν στα 280.000 km/sec.

Image comet.png

ο Τσακ Νόρρις μισό νανοδευτερόλεπτο μετά την απογείωση του από τη Σαντορίνη

Η τελευταία προσπάθεια έγινε το 11821 π.χ. Ημέρα επανάστασης για πολλούς, αφού ο ένας και μοναδικός Τσακ δέχτηκε όχι μόνο να φτάσει την ταχύτητα του φωτός αλλά να την ξεπεράσει κιόλας.

Όλη η επιστημονική -και μη- κοινότητα της εποχής μαζεύτηκε στη Σαντορίνη που ήταν το μέρος διεξαγωγής του έπους. Ο Τσακ έσκασε μύτη με ένα ποδήλατο και αφού ήπιε μια γουλιά κόκκινου ταύρου δίνει μια και μέσα σε 2 νανο-δευτερόλεπτα βρισκόταν στον Νιμπίρου.

Η δύναμη του όμως ήταν τόση ώστε το ηφαίστειο της Θύρας δεν άντεξε...

Από τότε ο Τσακ κατέχει το ρεκόρ.[επεξεργασία] Σχετικά

Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για
Φως.