Τούλης Πάτινσον

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

“Ότι περπατάει είναι καλό”

- ο Όσκαρ Ουάιλντ

“Θεά”

- ο Ηλίας Ψινάκης

“Θα τον παντρευόμουν ευχαρίστως, αν ζούσε στη θάλασσα.”

- Άριελ η γοργόνα

“Θα τον παντρευόμουν ευχαρίστως, αν ζούσε στη θάλασσα.”

- Μπομπ ο Σφουγγαράκης

Ο Ρόμπερτ (Τούλης) Πάτινσον (1765-?) είναι εκπρόσωπος του γένους των βαμπιράνθρωπων (Homo Sapiens Vampirus). Αριθμεί μεγάλο fan club, ιδίως μεταξύ γυναικών εφηβικής ηλικίας.

[επεξεργασία] Νεαρή Ηλικία

Ο Ρομπερτος

Ο Ρόμπερτ στο χορό της Γ' Λυκείου Θηλέων Παρισίου

O Ρόμπερτ Πάτινσον γεννήθηκε το 1765 στο Έξετερ της Κορνουάλης (ΝΔ Αγγλία) από βρικόλακα πατέρα και Βορειοϊρλανδή μητέρα. Στην ηλικία των 7 ετών, ο πατέρας του αναγκάστηκε να μετοικήσει στο Παρίσι, για να πιάσει δουλειά σε μία βιοτεχνία, ως θεωρητικός ξυλοκόπος, και ως αποτέλεσμα όλη η οικογένεια (και ο μικρός Τούλης, βέβαια) μετακόμισε εκεί. Στο Παρίσι, ο Τούλης ανατράφηκε ως σωστή γαλλιδούλα, μαθαίνοντας γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο. Εκτός της κλασικής μουσικής, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μουσικά του ακούσματα περιελάμβαναν Σταμάτη Γονίδη, Βασίλη Καρρά και Λαίδη Γκαγκά (παρότι, κατόπιν δηλώσεως του ατζέντη του, οι εν λόγω πληροφορίες διαψεύστηκαν, με τον νεαρό να δηλώνει αιώνια πίστη στη Χάνα Μοντάνα). Τελικά το 1783, ο Ρόμπερτ αποφοίτησε με γενικό βαθμό λίαν καλώς από το Γενικό Λύκειο Θηλέων Παρισίου.


Κατόπιν της, λόγω παρέμβασης του ΔΝΤ, μείωσης του μισθού του πατέρα του, ο, ενήλικας πλέον, Τούλης αναγκάστηκε να στραφεί στο βιοπορισμό. Συγκεκριμένα, βρήκε δουλειά ως βοηθός φούρναρη σε ένα φούρνο, στα νότια προάστια του Παρισίου. Ωστόσο, το γεγονός που προσέδωσε μία αρχική φήμη στο νεαρό συνέβη κατά τη Γαλλική Επανάσταση. Καθώς ο ιδιοκτήτης του φούρνου όπου δούλευε ο Ρόμπερτ ήταν φιλελεύθερων αντιλήψεων, ο Ρόμπερτ ανέλαβε χρέη σερβιτόρου, προμηθεύοντας με ψωμί τους επαναστάτες. Ένα βροχερό απόγευμα, λοιπόν, ο Τούλης έκανε τη συνηθισμένη του εργασία, όταν ξαφνικά γλίστρησε σε μία λακούβα, με αποτέλεσμα να του πέσουν τα καρβέλια από το χέρι. Ένα από αυτά βρήκε κατακέφαλα τη Μαρία Αντουανέτα, η οποία και βρήκε ακαριαίο θάνατο.


Το γεγονός αυτό μετέτρεψε τον Τούλη σε εθνικό ήρωα των Γάλλων, και, εκμεταλλευόμενος τη στιγμιαία φήμη του, αποφάσισε να ανανεώσει ριζικά το look του. Το μεγαλεπήβολο αυτό έργο αποφάσισε να εκπληρώσει ο μεγάλος δάσκαλος της επιστήμης του lifting, Ανδρέας Φουστάνος. Το αποτέλεσμα ήταν η αποθέωση του αισθητικού υπερρεαλισμού, με ιδιαίτερη μνεία να ασκείται στα δόντια του, τα οποία ήταν, ομολογουμένως, "κι από λευκά λευκότερα"


[επεξεργασία] Προσωπική Ζωή

Όπως είναι γνωστό, ο Τούλης είχε εκδηλώσει από νωρίς τις ομοφυλοφυλικές τάσεις του, έχοντας, σε νεαρή ηλικία, μια σύντομη περιπέτεια με τον Χάρι Πότερ. Κατόπιν αυτού, συμμετείχε στο ριάλιτι "Αγρότης Μόνος...Ψάχνει", από όπου και αποκόμισε μία τριεβδομαδιαία σχέση με τον Justin Bieber. Ωστόσο, η πρώτη του σοβαρή σχέση ήταν με τον Γάλλο φυσικό, μηχανολόγο μηχανικό, θερμοδυναμιστή και ερασιτέχνη μπεγλεροκατασκευαστή, Σαντί Καρνό, τον οποίον και γνώρισε κατά την δημόσια επίδειξη της μηχανής του το 1825. Η σχέση τους εξελίχθηκε ραγδαία, καθώς 3 χρόνια μετά, έκαναν σύμφωνο συμβίωσης, ενώ στη συνέχεια έκαναν και έναν γιο, τον Πιερ (1830).

Ωστόσο, ένα βράδυ, ο Τούλης είδε ένα όραμα, το οποίο τον οδήγησε στη συνειδητοποίηση της δραματικής αλήθειας πως...είναι άντρας. Κατόπιν αυτού, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Ο Ρόμπερτ χώρισε τον Σαντί, οδηγώντας τον στην αυτοκτονία (1832). Εκδηλώνοντας την αδιαφορία του, ο Ρόμπερτ δεν πάτησε καν στην κηδεία του! Κατόπιν αυτού, αποπλάνησε σε ερωτική σχέση την Μπέλα, παρότι αυτή ήταν ήδη με τον Τζέικομπ. Κάτι που, ασφαλώς, δεν άρεσε στον τελευταίο.

[επεξεργασία] Η καταδίωξη

[enter text here]


[επεξεργασία] Σήμερα

Ο Τούλης, τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να περιφέρεται, αν και η περιοχή περιπλάνησής του έχει περιοριστεί στα ευρωπαϊκά εδάφη. Εννοείται πως η πιστή του σύντροφος, Μπέλα, τον συνοδεύει σε αυτές. Μάλιστα, έχει αποφασίσει να ξαναυιοθετήσει ένα wild look, αφήνοντας το μαλλί του ακούρευτο, και πετώντας τη μασέλα που είχε τοποθετήσει κατά την πλαστική του επέμβαση. Λέγεται πως αγοραστής της μασέλας ήταν ένας αξιότιμος κύριος, ονόματι Αλέξανδρος Πετρίδης.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, που οδήγησε στη συναλλαγή, έγινε το 2009, στο Σπήλαιο Περάματος. Αυτή ήταν και η τελευταία καταγεγραμμένη εμφάνιση του Τούλη στην Ελλάδα. Λέγεται πως, εκτός από τον Αλέξανδρο, τον Τούλη είδε και ένα τρίχρονο κοριτσάκι, το οποίο πρασίνισε και πέθανε από το φόβο του.

[επεξεργασία] Απόγονοι

Από τους δύο γάμους του, ο Ρόμπερτ απέκτησε δύο παιδιά: Τον Πιερ (born 1830, Paris), κ τον Λούντβιχ (born 1842, Wermuft um Waggenshaften). Από τραγική ειρωνεία, τα δύο παιδιά αλληλοσκοτώθηκαν στον Γαλλοπρωσικό πόλεμο του 1870 κατά την πολιορκία της Ρεμς από τους δεύτερους.

[add details here]


[επεξεργασία] Πολιτιστική Κληρονομιά

Ο Τούλης Πάτινσον, όπως προαναφέρθηκε στον πρόλογο, έχει μεγάλο κύκλο θηλυκών οπαδών ανά την Ελλάδα. Αυτές, ανάλογα με την πόλη, είναι γνωστές ως Τουλίνες, Τουλίτσες, ή και Τουλίπες. Όσον αφορά τα Ιωάννινα, ο εδώ πολυάριθμος σύλλογος Τουλιπών συμπεριλαμβάνει, στις δραστηριότητές του, την ένδυση των μελών ως βαμπίρ στις Απόκριες, ή το editάρισμα του άρθρου, ώστε να αναφέρεται στον μισητό τους Τζέικομπ.

Η απόφαση του να κάνει παιδί με τον Σαντί Καρνό ήταν κάτι πρωτοποριακό για την εποχή του. Πρόσφατα, την κίνησή του μιμήθηκε ο Elton John, κάτι που προκάλεσε κατακραυγή σε όλο τον συντηρητικό κόσμο.

[enter text here]

Bwikilogo
Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για τον Τούλη Πάτινσον.

[επεξεργασία] Σι όλσο

Twilight

Άλλες γλώσσες