Τίτσου

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το Ιερό παιχνίδι της θεάς Τίτσας. Πολύ δημοφιλές ανάμεσα σε φοιτητές, παπάδες, βουλευτές και πουτάνες.

[επεξεργασία] Κανόνες και σκοπός του παιχνιδιού

Το παιχνίδι παίζεται με 4 παίκτες - μπορεί να παιχτεί και με 6 αλλά όποιος το κάνει αυτό πεθαίνει εντός εβδομάδας, από καρκίνο, τοξότη ή αιγόκερω στην περιοχή της ελάσσονος πυέλου και από φρικτή διάρροια γιατί εξοργίζει τη θεά Τίτσα. Το παιχνίδι δεν διαφέρει και πολύ από τη μπιρίμπα που παίζουν μεταξύ τους οι γιαγιάδες εκτός από το ότι έχει 4 ειδικά φύλλα. Τα φύλλα αυτά είναι το μαγιώ, ο Σνούπι, το πουλί και ο γκοτζίλα. Αρχικά διαμοιράζονται οι κάρτες. Συνήθως δεν είναι καλό να έχεις του πουλί στο χέρι γιατι σου παίρνει πόντους. Το παιχνίδι συνεχίζεται με τους παίκτες να αφήνουν τα χαρτιά που τους εκνευρίζουν ανοικτά στο τραπέζι και να μαζεύουν από εκεί όσα τους αρέσουν. Μπορούν επίσης να γίνουν ανταλλαγές καρτών κάτω από το τραπέζι για να μην φαίνονται ποιες κάρτες ανταλλάσσονται. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να πεις τίτσου, να βγεις πρώτος και να πάρεις τους περισσότερους πόντους - και να μην ξεχνάμε, σκοπός είναι επίσης να μην μείνεις με το πουλί στο χέρι γιατί δίνει αρνητικούς πόντους.

[επεξεργασία] Νικητής

Νικητής είναι αυτός που έχει τους περισσότερους πόντους. Αν έχει πει και τίτσου, ή αν μείνει με τον γκοτζίλα στο χέρι ο νικητής είναι περισσότερο νικητής από πριν. Η νίκη στο τίτσου έχει μεγάλη αξία για την θεά Τίτσα.

[επεξεργασία] Χαμένοι

Είναι όσοι βγήκαν τελευταίοι ή έμειναν με το πουλί στο χέρι. Οι χαμένοι τιμωρούνται από την θεά Τίτσα με αιωνίους κάλους στον εγκέφαλο μέχρι να κερδίσουν ένα παιχνίδι τίτσου.

[επεξεργασία] Η τράπουλα

Bwikilogo
Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Τίτσου.

Περιττό είναι να πούμε ότι η τράπουλα έχει μαγικές δυνάμεις. Τα σετ αυτών των τραπουλόχαρτων τα μοιράζει η ίδια η θεά Τίτσα μονάχα στους ναούς της και στους εκλεκτούς της. Από όλα τα τραπουλόχαρτα τις μεγαλύτερες δυνάμεις έχουν τα 4 ειδικά φύλλα. Συγκεκριμένα:

  • Το μαγιώ καθορίζει ποιος θα παίξει πρώτος, και ποιος θα κάνει τον καλύτερο έρωτα στην παραλία.
  • Ο Σνούπι επιτρέπει την αλλαγή της σειράς και δίνει την δύναμη στον κάτοχό του να ανταλλάξει την σειρά του με μια καλύτερη στην ουρά μιας δημόσιας υπηρεσίας.
  • Το πουλί, μπορεί να υποδυθεί οποιαδήποτε κάρτα, όπως η Μαρία Παλάμη μπορεί να υποδυθεί οποιαδήποτε γκόμενα. Όποιος μείνει με το πουλί στο χέρι είναι καταραμένος να μείνει για πάντα μαλάκας. Αν μια γκόμενα μείνει με το πουλί στο χέρι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα.
  • Ο γκοτζίλα δίνει τινανομέγιστη ισχύ σε όποιον τον κρατάει. Όποιος κατέχει τον γκοτζίλα είναι προορισμένος για μεγάλα πράγματα.