Συζήτηση:ΔΑΠ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

[επεξεργασία] Αρχικά

Τα αρχικά θα μπορούσαν κάλλιστα να σημαίνουν Δεξιά Ανεξάρτητη Παρέμβαση αφού αυτοπαρουσιάζεται ως η μοναδική ανεξάρτητη φοιτητική παράταξη.

[επεξεργασία] Μέλη

Μέλος της είναι κάθε καρυδιάς καρύδι. Από παιδάκια που θέλουν να κάνουν καινούργιους φίλους και δεν έχουν ιδέα τι πάει να πει Νόμος-Πλαίσιο μέχρι πρόωρα γερασμένους που παρουσιάζουν όλες τις μεταρρυθμίσεις της ΝΔ όπως τους συμφέρει (για το καλό του φοιτητή) με αντάλλαγμα βύσμα στο στρατό, θέση στο δημόσιο ή ακόμα καλύτερα κανενα υπουργείο. Προσοχή! Στα τραπεζάκια της ΔΑΠ μπορεί να συχνάζουν φρεσκοξυρισμένοι νέοι εφάμιλλοι του Ρουβά και δίμετρες ξανθιές καλλονές, ωστόσο στην πλειοψηφία τους τα μέλη είναι σκατομπάζα και μαμούχαλα στρατολογημένα από τους πρώτους.

[επεξεργασία] Τους ξεχωρίζεις από...

Είναι αυτοί που φοράνε γυαλιά ακόμα κι όταν βρέχει ή όταν είναι σε κλειστό χώρο και κοντομάνικο όταν χιονίζει. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ αξεσουάρ ένα ροζ φουλάρι για τους... άντρες. Την μέρα των εκλογών φοράνε μπλε πουκαμισάκια και μου θυμίζουν νήπια που πάνε στην παρέλαση.

[επεξεργασία] Ανυσηχίες-Καημοί

Καημός του μεγαλοδαπίτη είναι που γίνονται καταλήψεις και χάνει το μάθημα, παρόλο που δεν έχει πατήσει ποτέ στο αμφιθέατρο και ούτε πρόκειται, εκτός αν δει τα σκούρα λίγο πριν τις εκλογές και -λέμε τώρα -μπει για να βγάλει καμια ανακοίνωση. Σε ιδιωτικές συζητήσεις βέβαια παραδέχονται πως σε εποχές καταλήψεων μια χαρά περνάνε (Θέλξη, Ακρωτήρι) και σιγά μη σηκωθούν πρωί να ψηφίσουν στις συνελεύσεις κατά της κατάληψης.

[επεξεργασία] Θέσεις

Πιστεύουν στον φιλελευθερισμό λένε, περιορισμένη, δηλαδή παρεμβατικότητα του κράτους στην επιχειρηματική δραστηριότητα για να μπορέσουν να αναπτυχθούν ανταγωνιστικά. Σαφώς οι ίδιοι καταφέρνουν να εξασφαλίσουν μια θέση στο δημόσιο με την αξία τους(βλ. κατάργηση ΑΣΣΕΠ) για να ξεφύγουν από τα δεινά τα οποία παλεύουν να δημιουργήσουν και να κάνουν καθεστώς.

[επεξεργασία] Γραφικότητα

Στις συνελεύσεις όταν μπαίνει θέμα για το ασφαλιστικό κάνουν τους κινέζους (αν έρθουν γιατί ούτε καν...) και αν τους πει κανείς ότι εξυπηρετούν τη ΝΔ, κραυγάζουν ότι πολλά μέλη της ΔΑΠ είναι εναντίον του ασφαλιστικού (βλ. ανεξαρτησία που λέγαμε) και έχουν κατέβει και σε διαδηλώσεις. Ωστόσο στα site τους χαίρονται να ανοίγουν θέματα του τύπου 'πού σταματάει το δικαίωμα στην απεργία' και παραπονιούνται ότι κλείνει το κέντρο και δεν μπόρεσαν να κάνουν κάποια σοβαρή δουλειά!? (Τι όλοι οι αειξυνόμενοι την μέρα της απεργίας θυμήθηκαν τις δουλειές στο κέντρο?????)

[επεξεργασία] Για να τους ψηφίσουν...

Τάζουν γκόμενες, εικοσάευρα (τσάμπα τους πάει), πρώτο τραπέζι στον Πλούταρχο, τα μεταφορικά για να σε φέρουν από το χωριό σου, 2 μαθήματα περασμένα, έτοιμα σκονάκια. Με άλλα λόγια αν τους ψήφισες φίλε μου χωρίς αντάλλαγμα πιάστηκες κότσος.

[επεξεργασία] Δραστηριότητες

Στέκονται παντα δίπλα στον φοιτητή (ειδικά όσον αφορά τους πρωτοετείς κυριολεκτικά δίπλα, πίσω τους, μπροστά τους όπου κι αν πάνε) με σημειώσεις οι οποίες όμως μερικές φορές απευθύνονται μόνο σε πραγματικά απελπισμένους που δεν πατάνε στις σχολές και μόνο οι ίδιοι τις βρίσκουν χρήσιμες (γιατί άραγε?). Πάνε εκδρομούλες (οι θέσεις πάντα είναι περιορισμένες για να νιώθεις σπουδαίος που κατάφερες να εξασφαλίσεις μια θέση), στα μπουζούκια, διοργανώνουν 5*5 και κάνουν ότι μπορούν για να γίνονται όλες οι δραστηριότητες από τη ΔΑΠ και όχι από το φοιτητικό σύλλογο και όλα αυτά βρε παιδάκι μου γιατί φοιτητές είναι και θέλουν να ξεσκάσουν λίγο (κάθε εβδομάδα).

[επεξεργασία] Συμπεράσματα

Είναι η ντροπή της ελληνικής κοινωνίας. Την ώρα που φοιτητές δουλεύουν για να πληρώσουν το νοίκι στην επαρχία αυτοί παρουσιάζουν την εικόνα ότι όλοι καλοπερνάνε, το κωλοβαράνε στις καφετέριες, μένουν αίωνια στο πανεπιστήμιο (συντηρούμενοι από τον μπαμπάκα). 77.49.172.36 00:49, 1 Μαΐου 2008 (UTC)