Σκόπελος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η Σκόπελος είναι μιά εκ των 3 νήσων που αποτελούν τις Βόρειες Σποράδες. Είναι μεν η πολυπληθέστερη και μεγαλύτερη σε έκταση (συγκριτικά με τις Σκιάθο κι Αλόννησο), αλλά κάθ' εκάστη θερινή season δε, βυθίζεται στη μίρλα πούλον λαμβάνουσα από τους συμπαθέστατους -κατά τ` άλλα- Σκιαθίτες, όσον αφορά τον τουρισμό. Βέβαια, φημολογείται πως γι` αυτό δεν ευθύνεται άλλος κανείς από τους ίδιους τους Σκοπελίτες οι οποίοι αρνήθηκαν το σημερινό αεροδρόμιο της Σκιάθου. Αλλά, η αλήθεια ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι τόσο απλή... Τουλάχιστον, έρχονται δεύτεροι στην κούρσα του παραθερισμού μπροστά από τις monachus-monachus, τους μονάχους και το reich της Αλοννήσου.

[επεξεργασία] Αρχαία Ιστορία

Στα αρχαία χρόνια το νησί ήταν γνωστό ως "Πεπάρηθος". Πήρε τ' όνομά του απ' τον Πεπάρηθο, βεβαίως βεβαίως, υιό της Αριάδνης και... ποιου Θησέα; Μπήκε σφήνα ο θεός Διόνυσος, που 'χε μπανίσει το γκομενάκι, και los pulos ο θνητός. Before long, Αριάδνη και Διόνυσος -έχοντες πάρει πρέφα το επικείμενο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος- έφεραν στον κόσμο και τους: Στάφυλο, Θόαντα, Οινοπίονα, Λάτραμυ, Ευάνθη και Ταυρόπολι. Η ευτυχισμένη μητέρα έλαβε από τον Πατέρα Θεών κι ανθρώπων τον τίτλο "Κούνελος, η Μινωική", τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στο έθνος και 2 τάλαντα επίδομα πολύτεκνης μητρός.

Bwikilogo
Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Σκόπελος.

Ο Στάφυλος, αν και υπήρξε ο πρώτος οικιστής του, ονόμασε το νησί "Πεπάρηθο" προς χάριν του αδερφού του που ήταν emo, μαλθακός και κλαψομούνης, αρκούμενος ο ίδιος στο βασιλικό αξίωμα. Βέβαια, το μετάνιωσε πικρά λίγα χρόνια αργότερα, όταν ο Διόνυσος αποφάσισε να ευδοκιμήσουν αμπέλια στην εύφορη γη του νησιού και ο "πεπαρήθιος οίνος" έγινε περιζήτητος πανελλαδικώς, και όχι μόνο.