Σκατά

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Bushpooflag-censored.jpg

Λογοκρισία σε λάθος τμήμα της εικόνας.

“Η πρώτη λέξη που μαθαίνει ένα μωρό — χωρίς το "σκ", βέβαια!”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τα σκατά

“Η ζωή είναι σαν τα σκατά! Μια βγαίνει - μια δε βγαίνει!”

- Ο Αιμιλιανός για τα σκατά της ζωής

“O έρωτας περνάει από το στομάχι, αλλά ότι περνάει από το στομάχι στο τέλος γίνεται σκατά!”

- the LoVE Guru

“Σκατά και μπούρμπερη!”

- Αναρχικός σκύλος

“Ηθοποιός σημαίνει φως. Και αν πεινάς, σκατά θα φας!”

- Αλίκη Βουγιουκλάκη

“Ένα εκατομμύριο μεσογειακές μύγες δεν μπορεί να κάνουν λάθος. Φάε και εσύ σκατά.”

- Μαμαλάκης για την μεσογειακή διατροφή μας.

“Οι Έλληνες είναι χωμένοι στα σκατά μέχρι το κεφάλι. Πρέπει να τους δανείσουμε αναπνευστήρες και εξοπλισμό κατάδυσης. Τουλάχιστον μέχρι να μάθουν να κολυμπούν.”

- Στρος Καν για τους Έλληνες & τα κακάκια

Φάτε σκατά κερνάει το κράτος.

- Ένας Αναρχικός

Αν τα σκατά είχαν αξία, τότε οι φτωχοί δεν θα είχαν κώλο...

- Ένας Εριστικός

Τα σκατά είναι μια αρωματική και εύγευστη χημική ουσία, από τις πιο φημισμένες στο είδος της. Απόδειξη αυτού αποτελεί η επίκλησή τους σε φιλικές στιγμές και ως ιδιαιτέρως ευγενικής εκδήλωσης θαυμασμού. Παράδειγμα αποτελεί η φράση «Έχεις σκατά στο κεφάλι σου;», η οποία και υποδηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση για τις ενέργειες του συνομιλητή μας. Απαιτείται προσοχή για την αποφυγή σύγχυσης με την κολώνια.

[επεξεργασία] Τα σκατά στη ζωή μας

El-wiki-logo.png
Για όσους αντέχουν, υπάρχει ένα εξίσου αηδιαστικό άρθρο στη Βικιπαίδεια: Έντερο.

Τα σκατά μπορούν να βρεθούν παντού. Στον δρόμο, στο πεζοδρόμιο, στους υπονόμους, στην τουαλέτα, όπου μπορείτε να φανταστείτε. Οι παράγοντες τους είναι συνήθως τα κοπρόσκυλα. Μετά, μια ομάδα συλλεκτών της ΚΟΥΡΑΔΑ Α.Ε., μαζεύει τα σκατά, τα διοχετεύει στην ατμόσφαιρα κι έτσι τα απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός. Αργότερα, με το χάρισμα του λόγου, τα σκατά "ανταλλάσσονται" μεταξύ των ανθρώπων μέχρι που να πεθάνουν.

Άλλα μέρη όπου μπορούν να βρεθούν τα σκατά είναι: η Ελλάδα, τηλεόραση, οι βόθροι και το Ίντερνετς. Μάλιστα, τελευταία ανευρέθησαν εξίσου μεγάλες ποσότητες και στη Βουλή των Ελλήνων.

[επεξεργασία] Παράγωγες λέξεις

[επεξεργασία] Χέζω (ρήμα)

Η μόνη λέξη με σκατά που δεν ξεκινάει από "Σ", αναφέρεται στην πράξη του αφοδεύματος, σε αντίθεση με την αποβολή αερίων. Επίσης, χρησιμοποιείται στην διεύρυνση αμοιβαίων δεσμών, το οποίο αποδυκνύεται κι από τη φράση "χέσε μας!", σαν προϊόν γραφής από τη φράση "σ' έχω χεσμένο!" και σαν ορεκτικό από τη φράση φάε σκατά.

[επεξεργασία] Σκάτωμα (αποτέλεσμα)

Σύμφωνα με το Μπάμπινιώτειον λεξικόν, το σκάτωμα (του ρήματος 'σκατώνω', μεταβατικό και μη) μπορεί να σημαίνει:

 1. Το πασάλειμμα ενός οποιουδήποτε χώρου ή αντικειμένου με τη χημική ουσία του σκατού.
 2. Το να κάνεις κάτι εντελώς λάθος, δηλαδή "σκατά", π.χ. "ρε μαλάκα, δεν μπαίνουν έτσι τα καλώδια στην μπρίζα! Τα σκάτωσες!"

[επεξεργασία] Σκατένιος (χρώμα, ποιότητα, γεύση)

Pare mia kourada00:33

Pare mia kourada

Η τυχερή κουράδα!

 1. Αυτός που έχει το καφέ του Σκατού (εναλλακτικά: 'σκατί'). Η λέξη χρησιμοποιείται ενίοτε ως αντίθετο του χρυσαφένιου, πχ "σκατόψαρο" αντί για "χρυσόψαρο"
 2. Αυτός που είναι χαλασμένος, ή δεν λειτουργεί σωστά, π.χ. '"παράτα τα σκατένια τα Windows και βάλε Mac ή Λίνουκς!"
 3. Ως χρώμα ματιών. πχ "Ωωω Ευγενία, το μωρό σου έχει πανέμορφα σκατουλί μάτια . Φτου φτου μην το ματιάσω"
 4. Ως υποτιμητική πράξη διατροφής πχ: "Πάρε μια κουράδα!", "Γι' αυτό φάτε σκατά!", "Να φας σκατά πούστη!"

[επεξεργασία] Ο σκατάς (προσωπικός προσδιορισμός)

Μυστηριωδώς, κανείς δεν χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη στον καθημερινό του λόγο, και συναντάται ΜΟΝΟ στα λεξικά! Αυτό ίσως να συμβαίνει επειδή η λέξη μαλάκας είναι τόσο εύχρηστη που καταλήγει να χρησιμεύει και ως αντωνυμία εκτός από επίθετο. Εν πάση περιπτώσει, ο σκατάς είναι, πάνω-κάτω ο μαλάκας, αλλά με την σημασία του ανεπιθύμητου προσώπου (εναλλακτικά: κοπρίτης), κι όχι του αυνανιστή.

[επεξεργασία] Shit (αγγλοσαξωνικό αντιδάνειο)

Κλασική Αμερικανική λέξη, η οποία τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς σ' όλη την υφήλιο. Είναι μια φράση-μπαλαντέρ η οποία χρησιμοποιείται σε όλες τις περιπτώσεις (διατίθενται και μεταφράσεις για τους μη-αγγλομαθείς), πχ:

 • - How are you? - Shit! (= -Πώς είσαι; -Σκατά!)
 • - You are such a Scatterbrain (=-Eίσαι και πολύ σκατοκέφαλος!)
 • - What time is it? - It's nine o' clock! - SHIT! (= -Τι ώρα είναι; -Είναι 9! -ΣΚΑΤΑ!)
 • - What do we have for dinner? -Shit with strawberries! -Strawberries again? (= -Τι έχουμε για βραδυνό; -Σκατά με φράουλες. -Πάλι φράουλες;)
 • Jake: - Shit! Elwood: - What! Jake: - Rollers Elwood: -Naaah Jake: - Yeap Elwood: - Shit!(The Blues Brothers)
 • - S(h)it down, sir. (= -Σκατίστε κάτω, κύριε)
 • Oh, shit! (ωχ, σκατά! -να πάρει, στο διάολο)

[επεξεργασία] Scatman (καλλιτέχνης θα πει...)

200px-Media 55.GIF

Ο Scatman.

Γνωστός τζαζίστας της εποχής του, ο Scatman ήταν ένας τραγουδιστής που λάτρευε να μην γράφει στίχους για τα τραγούδια του. Αντίθετα, χρησιμοποιούσε τη μέθοδο του "scatting", η οποία στην ουσία είναι η χρήση εκατομμυρίων ακατανόητων συλλαβών και η τοποθέτησή τους σε τέτοια σειρά, ώστε ο κόσμος να νομίζει πως αυτός τραγουδάει! Δυστυχώς, το κόλπο δεν "άντεξε" για πολύ, κι έτσι ο Scatman τα έκανε σκατά σε κάθε του συναυλία, επιβεβαιώνοντας πως, πια, είναι αντάξιος του ονόματός του... αυτός έχεζε συνέχεια! Εξού και το όνομα!

[επεξεργασία] Κουραδο-vocabulary

Για μεγαλύτερη γκάμα ρίχτε μια ματιά στο Είδη σκατών
1280px-Elephant feces in the wildlife.jpg

Σκατά ελέφαντα!

 • Κουράδα «Του Μίδα»: Είδος κουράδας που έχει κίτρινο με χρυσό χρώμα. Μεταμορφώνει τις τουαλέτες από άσπρες σε χρυσές
 • Κουράδα «Κωμικός»: Αυτή η κουράδα κάνει τόσο θόρυβο για να βγει ώστε όποιος βρίσκεται κοντά στον κουραδοβγάλτη να ξεραίνεται στα γέλια.
 • Κουράδα «Express»: Είναι η κουράδα που σου έρχεται αμέσως μετά το φαγητό.
 • Κουράδα «Υγρό πυρ»: Είναι κουράδα σε υγρή μορφή που βγαίνει όταν ο κουραδοβγάλτης είναι άρρωστος. Δίνει στην χέστρα ένα υπέροχο καφετί χρώμα και αφήνει έντονα υπολείμματα στο χαρτί, αφού αν δεν σκουπιστείς 27 φορές, ο κώλος σου δεν θα καθαρίσει.
 • Κουράδα «Πρωινό ξύπνημα ή Εφιάλτης στα παπλώματα»: Είναι η κουράδα που έρχεται μεταξύ των ωρών 5-7 π.μ. Η επικινδυνότητα της είναι ανάλογη της ηλικίας του κουραδοβγάλτη εξαιτίας της ενδεχόμενης καθυστερημένης έγερσης
 • Κουράδα «Αϋπνίες»: Είναι ένας βίαιος τύπος κουράδας που σε ξυπνάει στις 2 με 3 η ώρα τα χαράματα και αν δεν κοιμηθείς την ώρα του χεσίματος, θα 'σαι ήρωας.
 • Κουράδα «Αρρώστια»: Αυτό το είδος κουράδας προκαλεί: Πονοκεφάλους, βήχα, δύσπνοια, καταρροή, πονόκοιλο από τη μεγαλειότητά της μέχρι να αποφασίσει να βγει. Επιπλέον τη στιγμή της αποβολής προκαλεί και ένα πνιχτό κλάμα με αποτέλεσμα να τσούζουν τα μάτια σε συνδιασμό με την κωλοτρυπίδα.
 • Κουράδα «Γελιοσφίξιμο-κάφρος»: Είναι η κουράδα που έρχεται όταν διαβάζεις ή βλέπεις κάτι αστείο παρέα μ ενα φίλο σου, με αποτέλεσμα να σε αναγκάσει να πας τρέχοντας στη χέστρα πριν χεστείς πάνω σου και τα γέλια σου γίνουν κλάματα...ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!! Αυτή η κουράδα χτυπάει "κόκκινο" καφρίλας και θα σε πιάσει την στιγμή που δεν θα θες ΚΑΘΟΛΟΥ να χέσεις.
 • Κουράδα «Βρέφος»: Ο κώλος ξεχυλώνει και ανοίγει διάπλατα για να βγει αυτό το σκατό, είναι η χειρότερη περίπτωση χεσίματος καθώς ο πόνος μπορεί να είναι χειρότερος και από αυτού της γέννας, ο μόνος που επέζησε αυτήν την κουράδα είναι ο Τσακ.. ο οποίος λέει ότι έχει σχήμα ατελείωτου παλουκιού, πολύ σκληρή, και συνοδεύεται με ζουμάκι που το κάνει κάπως πιο υποφερτό. Μυρίζει όπως τα φρέσκα χύσια του βρακιού. Αφήνει την αίσθηση ότι έχει περάσει ολόκληρος δράκοντας μέσα από τον κώλο σου και αίμα καθόλου, άλλα ΠΟΝΟΣ ΩΜΟΣ, ΠΟΝΟΣ. ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΗ!
 • Κουράδα «Φάντασμα»: Ξέρεις ότι υπάρχει κουράδα. Ίχνη της θα βρεις στο σκατόχαρτο και τίποτα στη χέστρα.
 • Kουράδα «Πολυβόλο»: Είδος κουράδας που βγαίνει σε χιλιάδες σφιξίματα συνοδευόμενο από απανωτές κλανιές.
 • Κουράδα «Κομμάντο»: Γλυστράει τόσο ομαλά και καθαρά που δεν τη νιώθεις. Κάνενα ίχνος στο χαρτί, πρέπει να κοιτάξεις στη λεκάνη για να σιγουρευτείς ότι βγήκε.
 • Κουράδα «Βδέλλα»: Μοιάζει πολύ με τη ζεστή πίσσα. Σκουπίζεις τον κώλο σου 12 φορές και ακόμα δεν έχει καθαρίσει. Στο τέλος αναγκάζεσαι να βάλεις κωλόχαρτο στο εσώρουχό σου για να μη λερωθείς. Αυτό το είδος κουράδας αφήνει λεκέδες στη λεκάνη ακόμα και μετά από δυο φορές καζανάκι.
 • Κουράδα «Δεύτερη ευκαιρία»: Έχεις χέσει, έχεις σκουπιστεί και είσαι έτοιμος να σηκωθείς όταν αντιλαμβάνεσαι ότι τελικά...έχεις κι άλλο να χέσεις!
 • Κουράδα «Εγκεφαλικό»: Αυτή η κουράδα σκότωσε τον Έλβις. Δεν βγαίνει μέχρι να ιδρώσεις ολόκληρος, να τρέμεις και να κοκκινίσεις από το σφίξιμο. Προσοχή, προκαλεί εγκεφαλικό!
 • Κουράδα «Gilly Diet»: Χέζεις τόσο πολύ που χάνεις 5 κιλά.
 • Kουράδα άμεσης δράσης ή αλλιώς γνωστή σαν «κουράδα αυγό»: Σε 10 δευτερόλεπτα πρέπει να έχεις κάτσει στη χέστρα, γιατι αυτή η κουράδα βγαίνει κατευθείαν. Τις περισσότερες φορές έχει βγει το "κεφάλι" της απ' έξω πριν καλά καλά κατεβάσεις το παντελόνι σου. Έτσι νιώθεις ένα αυγό ανάμεσα στα πόδια σου.
 • Κουράδα «Κινγκ Κονγκ»: Αυτή η κουράδα είναι τόσο μεγάλη που είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να πέσει αν δεν τη κόψεις σε μικρότερα κομμάτια. Αυτό το είδος συνήθως τυχαίνει όταν είσαι στο σπίτι ενός φίλου σου.
 • Κουράδα «Βig Splash»: Αυτή η κουράδα χτυπάει το νερό και κάνει ένα μεγάλο SPLASH που βρέχει τον κώλο σου.
 • Κουράδα «Λόγια του αέρα»: Κάθεσαι επί ώρες και κλάνεις, αλλά σκατό γιοκ!
 • Κουράδα τσιμέντο ή αλλιώς "Oh my God!" : Εύχεσαι να είχες πάρει αναισθητικό πριν βγάλεις αυτή την κουράδα!
 • Κουράδα «Χέλι»: Αυτή η κουράδα είναι μαλακιά και με διάμετρο όσο ο αντίχειρας και είναι πάνω από 50cm. Συνηθέστερα, χρειάζεται αρκετός χρόνος διεκπεραίωσης της συγκεκριμένης κουράδας. Εξ'ου και η λαϊκή ρήση "Αγάλια αγάλια γίνεται μια κουράδα-χέλι".
 • Κουράδα «Φελλός»: Ακόμα και μετά το τρίτο καζανάκι, ακόμα επιπλέει ατάραχη. ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Επίσης συμβαίνει όταν είσαι σε σπίτι φίλων.
 • Κουράδα «Μεξικάνος 2»: Ξέρεις ότι θα ξαναφάς όταν ο κώλος σου σταματήσει να σε καίει.
 • Κουράδα του μπεκρή: Φαινόμενο που παρατηρείται μια μέρα μετά από βραδιά μπύρας. Σε νορμάλ φάση, οι κουράδες σας δεν μυρίζουν πολύ, αλλά αυτή είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΒΡΩΜΕΡΗ! Και συνήθως είναι κάποιος απ'έξω που περιμένει να μπει στο μπάνιο. Αυτό το είδος επίσης συναντάται όταν είστε σε ξένο σπίτι.
 • Κουράδα «Η τρομαγμένη χελώνα» ή κουράδα στρουθοκάμηλος: Η συγεκριμένη κουράδα απλά ξεμυτίζει λίγο και μετά ξαναμπαίνει γρήγορα μέσα!
 • Κουράδα «Βungee jumping»: Αυτή η κουράδα θα κρεμαστεί όλη από τον κώλο σας μεχρι να πέσει στο νερό.
 • Κουράδα «Το δαχτυλίδι της φωτιάς»: Τη συναντούμε όταν έχουμε φάει πραγματικά πικάντικο φαγητό και νιώθουμε τον κώλο μας σαν φλογοβόλο, έτοιμο να κάψει τα πάντα στη χέστρα.
 • Κουράδα του σακάτη: Είναι το είδος της κουράδας που σε καθιστά ανάπηρο, όταν μετά από μιας ώρας χέσιμο τα πόδια σου έχουν μουδιάσει από τη μέση και κάτω.
 • Κουράδα «Τώωωωρα βρήκε;»: Είναι η κουράδα που σε πετυχαίνει όταν είσαι κολλημένος στην κίνηση μέσα στο αμάξι σου.
 • Κουράδα Μαλακιστήρι: Αυτή η κουράδα σε πετυχαίνει οποιαδήποτε στιγμή κι αν δε μπορέσεις να την ελέγξεις θα σε γαμήσει και θα χεστείς πάνω σου.
 • Κουράδα «Μαλλιοτράβηγμα»: Είναι το είδος της κουράδας που τραβάει τις τρίχες του κώλου καθώς βγαίνει.
 • Κουράδα «Παλίρροια»: Ονομάζεται η κουράδα που βγάζεις και όταν πατάς το καζανάκι βλέπεις το νερό να ανεβαίνει με μανία μαζί με την κουράδα μέχρι να γεμίσει με σκατά όλη τη χέστρα.
 • Τοξική κουράδα: Είναι το είδος της κουράδας που σε κάνει να λιποθυμήσεις, να πέσεις στη χέστρα και στη συνέχεια να ξυπνήσεις σε καραντίνα!
 • Κουράδα «Χειροβομβίδα»: Είναι το είδος της κουράδας που βγαίνει σε χιλιάδες κομμάτια το δευτερόλεπτο με εκρήξεις σκατών που γεμίζουν όλη τη χέστρα.
 • Κουράδα «9 μποφώρ»: Κάθεσαι στη χέστρα και κλάνεις για πολλή ώρα τόσο δυνατά που δεν χρειάζεσαι πια χέσιμο.
 • Κουράδα «Όχι ρε πούστη!»: Χέζεις τόσο πολύ που σκουπίζεσαι μανιωδώς και τελικά μένεις χωρίς χαρτί, φωνάζοντας «ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ!».
 • Κουράδα «Χωρίς τέλος»: Είναι το σκατό που συνεχίζει να βγαίνει σαν μπιζέλι ακόμα κι όταν ξεκινάς να σκουπίζεσαι. Tο στομάχι σου γουργουρίζει και ΞΑΝΑΧΕΖΕΙΣ! Η διαφορά με την κουράδα δεύτερης ευκαιρίας είναι ότι αναφέρεται σε 3-4 συνεχόμενες φορές!
 • Κουράδα «Αγγούρι»: Είναι το είδος της κουράδας που νιώθεις σαν να κάθισες σε ποδήλατο. Συνήθως αυτή η αίσθηση κρατάει για ώρες.
 • Κουράδα «Η νύφη και τα παρανυφάκια»: Είναι η οικογένεια κουράδων όπου στην αρχή βγαίνει το μεγαλύτερο σκατό (νύφη) και στη συνέχεια τα μικρότερα (παρανυφάκια).
 • Κουράδα «Ο γέρος» : Αυτό το είδος κουράδας εμφανίζεται σε ανθρώπους άνω των 60 που συνήθως αποβαίνει μοιραία!
 • Κουράδα «Καταρράκτης του Νιαγάρα»: Είναι η κουράδα που από τη στιγμή που θα την χέσεις θα τρέχουν σκατά σαν ποτάμι και θα τελειώσει όταν δεν θα σου έχουν μείνει άλλα να χέσεις...
 • Κουράδα «Διστακτική και έμπειρη»: Είναι η κουράδα η οποία κατέχει πολλές γνώσεις και γνωρίζοντας τι την περιμένει δεν λέει να βγει.
 • Κουράδα της «Χρεωκοπίας»: Σφίγγεσαι με τις ώρες να χέσεις, αλλά τελικά δεν βγαίνει τίποτα γιατί έχεις μήνες να φας.
 • Κουράδα Σφεντόνα: Αυτή η κουράδα θα εκσφενδονιστεί από τον κώλο σας και θα καταλήξει στη λεκάνη βρέχοντας τα κωλομέρια σας.
 • Κουράδα Λουκανικο: Την λένε έτσι όχι για το σχήμα της (που είναι ρευστή σε σχήμα διάρροιας)αλλά γιατί όταν πέρνεις λουκανικοπιτα απ τον φούρνο και το λουκάνικο ειναι χαλασμενο και οταν πας να φας την τελευταία μπουκιά,ο κωλος σου καίει σαν να είναι στο τελευταίο στρώμα της γης και τότε μαθαινεις τα κακά νεα:Θα χάσεις την Κουραδα Λουκάνικο.

[επεξεργασία] Βυζαντινή λογοτεχνία

Εμπνευσμένο αφιέρωμα στο Σκατοποίημα

Κουράδες και σκατά πετάχτηκαν στους τοίχους
Καθώς απήγγειλα ετούτους δω τους στίχους

Νύχτα σκοτεινή
Νύχτα σκουληκιασμένη
Νύχτα με κουράδες
Ολούθε ραντισμένη
-
Με δύναμη πετάχτηκαν στους τοίχους τα σκατά
Πάλι απέτυχε η μαμά τα γεμιστά
-
Μια νύχτα που 'βρεχε κουράδες
Πήγες και τρόμαξες τις αγελάδες
-
Ολούθε γέμισε σκατά ο τόπος
Πάλι χέστηκε ο ξυλοκόπος
-
Φόραγες μια μπλούζα κουραδί
Όταν σε γνώρισα και έχεζες λαρδί
-
Ένιωθες σπασμούς στο αντεράκι
Κι η κουράδα κατέβαινε νεράκι
-
Εκείνη την νύχτα στα σκοτεινά
Καθόμουνα και έβγαζα κουράδες σαν αυγά
-
Καληνύχτα! Να κλάνεις όλη νύχτα!
Και τα ξημερώματα, μην χέζεις τα παπλώματα....
-
Όποιος την νύχτα περπατεί λάσπες και σκατά πατεί!
-
Ένα πρωινό στην τουαλέτα, είδα ένα σκατό 80 μέτρααα.
Ένα πρωινό στην τουαλέτα, είδα ένα σκατό σαν ομελέτα. (δημοτικό τραγούδι)
-

Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά ο κόσμος όλος
Απ' το πολύ το χέσιμο μου πιάστηκε ο κώλος
Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά και παραπέρα
Σκατά στη γη, στον ουρανό, σκατά και στον αέρα
Σκατά να φας, σκατά να πιεις, σκατά να πας να χέσεις
Απ' τα σκατά να σηκωθείς και στα σκατά να πέσεις.
Σκατάδες είμαστε όλοι μας, σε τούτη εδώ τη χώρα,
"Φάτε σκατά δώρο απ' το κράτος" φωνάζει όλη η χώρα!

-

Εκεί στο κρύο περιβόλι στην κρύα την ξηρά
καθόμουνα ολομόναχος και αμόλαγα σκατά
Και πήγα και αμόλησα δύο μικρές κουράδες,
και τότε με μαλώσανε κάτι κακές κυράδες.

-

Ένα πρωινό πήγα να χέσω
πάνω στο βουνό χωρίς χαρτί
σφίχτηκα πολύ
μα δε μου βγήκαν..
και στην τελική ήταν μια πορδή....

-

Τίποτε δεν απόμεινε στον κόσμο πια για μένα,
όλα βρωμούν τριγύρω μου και φαίνονται χεσμένα.
Όλα σκατά γενήκανε και ο δικός μου κώλος
σκατά εγίνηκε κι αυτός, σκατά ο κόσμος όλος.

Μόνο σκατά φυτρώνουνε στον τόπο αυτό τον άγονο
κι όλοι χεσμένοι είμαστε, σκατάδες στο τετράγωνο.
Μας έρχεται κάθε σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
μα μόλις φύγει βλέπομε πως αποσκατωθήκαμε.

Σκατά βρωμάει τούτος δω, σκατά βρωμά κι εκείνος,
σκατά βρωμάει το σκατό, σκατά βρωμά κι ο κρίνος.
Σκατά κι εγώ, μες στα σκατά, και με χαρτί χεσμένο
ό,τι κι αν γράψω σαν σκατό προβάλλει σκατωμένο.

Σκατά τα πάντα θεωρώ και χωρίς πια να απορώ,
σκατά μασώ, σκατά ρουφώ, σκατά πάω να χέσω,
απ' τα σκατά θα σηκωθώ και στα σκατά θα πέσω.

Όταν πεθάνω χέστε με, τα κόλλυβά μου φάτε
Και πάλι ξαναχέστε με και πάλι ξαναφάτε,
μα απ’ τα γέλια τα πολλά κοντεύω ν’ αρρωστήσω
και δεν μπορώ να κρατηθώ, μου φεύγουν από πίσω.

[επεξεργασία] Η απορία του Δαρβίνου (Darvinos' apory)

Μπερδευτήκατε; Δείτε Σκατό (αποσαφήνιση)

Ταλανίζει δε όλους τους μεγάλους (αλλά και μερικούς μικρούς) φιλοσόφους των αιώνων που πέρασαν και αυτών που έρχονται, το ερώτημα:

"Αν φας σκατά σκύλου και χέσεις, τι θα έχεις χέσει; Σκατά σκύλου ή σκατά ανθρώπου;"

Ο μεγάλος Τσετσενός βιολόγος Vladimir Kourada βέβαια αναφερόμενος στο ζήτημα έθεσε την δική του εκδοχή τονίζοντας πως μετά από την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών που μπορεί να περιλαμβάνονται στα σκατά σκύλου όπως β-πεντιγκρίνη, φρισκιοσώματα και πρωτεΐνες κοκκινιστού, το χέζον υλικό παύει να ανήκει στην κατηγορία των σκατών σκύλου αλλά λόγω της πολύπλοκης φύσης του μετατρέπεται σε κάτι που μοιάζει με σκατά ανθρώπου, μυρίζει σαν σκατά σκύλου αλλά η γεύση και η σύστασή του παραπέμπουν σε τούρτα cookies. Κατά συνέπεια στο σύγγραμμά του "Σκατά: το παξιμάδι του χθες και τα dorittos του αύριο" αναφέρεται σε αυτήν την σπάνια ουσία ως κάτι άλλο.

[επεξεργασία] Γαστρονομία

Junkfoodsymbol.jpg

Το διεθνές σύμβολο των εστιατορίων γρήγορης εστίασης.

Happybr.png

Επιδόρπιο γενεθλίων.

Skatosantouits.jpg

Τυπική γαλλική μπαγκέτα με σκατά.

Kibbeh.jpg

Κουραδοκεφτέδες.

Τα σκατά προστέθηκαν στα εστιατόρια για να τιμηθεί η συνεισφορά του Copro Lagno στην ανθρωπότητα. Σήμερα, οι επικρατέστερες συνταγές με σκατά είναι οι ακόλουθες:

ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ-ΜΕΝΟΥ:

Ορεκτικά:

Πιάτα ημέρας:

Επιδόρπια:

 • Σουφλέ κουράδας με επικάλυψη σκατών
 • Παγωτό σκατί
 • Σκατοκέικ
 • Φράουλες γαρνιρισμένες με σαντιγί σκατί
 • Σκατοτούρτα για τους εορτάζοντες

Ποτά:

Κουβέρ:

 • Κουλούρι με σκατίδες (like σταφίδες)
 • Μπαγκέτα με σκατά
 • Κουραδασάν

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΧΕΣΤΗΣ!

[επεξεργασία] Μήνυμα από τον παγκόσμιο κώλο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: "Οι Έλληνες είναι χωμένοι στα σκατά μέχρι το κεφάλι. Πρέπει να τους δανείσουμε αναπνευστήρες και εξοπλισμό κατάδυσης. Τουλάχιστον μέχρι να μάθουν να κολυμπούν ."

[επεξεργασία] Σκατά και Ονειροκρίτης

Αν βρεις σκατά στο πιάτο ή στα ρούχα σου, είναι σημάδι ευτυχίας στον γάμο ή στον έρωτα. Αν, όμως δεις να τα τρως θα έχεις οικονομικά οφέλη βγάζοντας το λεγόμενο βρώμικο χρήμα. Αν δεις ότι χέζεις και πετάς τα σκατά σε άλλον είναι προφανές ότι τον έχεις χεσμένο. Αν άλλοι τα πετάνε σε εσένα, είσαι δημοφιλές πρόσωπο. Αν δεις ότι πετάς σκατά στη γυναίκα σου, θα χωρίσεις. Αν δεις πάλι ότι η γυναίκα σου πετάει σκατά σε σένα, ψάξε καλού-κακού το κεφάλι για τίποτα εξογκώματα. Αν ο σκύλος σου σε χέζει, τότε θα γίνεις ρεζίλι των σκυλιών, ενώ άμα σε χέζει ελέφαντας θα πεθάνεις από ασφυξία.
Αν το σπίτι σου γέμισε σκατά, είναι καιρός να καθαρίσεις. Αν διαβάζεις βιβλία με σκατά το μυαλό σου είναι γεμάτο σκατά, ενώ αν έχεις ένα διάλογο με σκατά, καλύτερα να δεις ένα ψυχολόγο.
Τέλος, αν δεις ότι κολυμπάς στα σκατά είσαι απλά Έλληνας!!!!