FANDOM


Apolithoma Το άρθρο αυτό γράφτηκε στην εποχή των δεινοσαύρων

Παρακαλούμε, βοηθήστε στην ανανέωση του, μην ξεχνώντας να είστε αστείοι κι όχι απλά ηλίθιοι.


“Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι τελεία...”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α

“Είμαι αριστερός, αλλά όχι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θέλω τα λόγια να ταυτίζονται με τις πράξεις μου.”

- Κάποιος που προφανώς δε γνωρίζει τη λειτουργία των κομμάτων για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Syriza-klooun

Διαφημιστικό σποτάκι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., γνωστό και ως ΣΥστημα ΡΙΖικής Αποτρίχωσης, είναι σήμερα το Νέο ΠΑΣΟΚ. Βγήκε 1ο κόμμα στις τελευταίες εκλογές της Ελλάδας, ενώ αξιωματική αντιπολίτευση του κόμματος, αποτελεί η ΝΔ. Πρόεδρος και αρχηγός είναι ο Αλέξης Τσίπρας, χαρισματικός και όμορφος νέος, γνωστός για την ευφράδεια λόγου που έχει στα greeklish. O Αλέξης ήταν αυτός που ένωσε το ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα χωρίς τελείες το 2013, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα μπουκέτο από πορδές κόμματα που πεταγόταν ο κάθε ένας παπάρας πρόεδρος μικροκόμματος και έλεγε την παπαριά του. Όλα αυτά ΤΕΛΟΣ. Σήμερα ο Αλέξης έχει ΣΤΑΘΕΡΕΣ απόψεις προς το τίποτα και μπορεί μόνος του πλέον να λέει κάθε μέρα και διαφορετική παπαριά!

Ιδρυτής του πρώην Σύριζα ήταν ο μεγαλοφεουδάρχης/εμίρης της Εκάλης και λοιπών περιχώρων, (Σαλάμ) Αλέκουμ Αλ Αμπάν.

Σύμβολο/Χρώμα: Η αληθινή ιστορία Edit

Pasok-syriza

Το παλιό σύμβολο του Σύριζα.

Συριζα

Το νέο σύμβολο του Σύριζα.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το σύμβολο Σύριζα, ως απόγονος του Πασόκ, αρχικά δεν είχε και πολλές διαφορές από του πρωτοτύπου του. Το Πασόκ όμως, αργότερα τους έκανε μήνυση κι έπρεπε να βρουν κάτι άλλο. Έτσι, χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο, πήραν δυο σεντόνια από άστεγους (χωρίς να τα αντικαταστήσουν φυσικά) στα χρώματα του ΠΑΣΟΚ και του πρώτου τους συμβόλου κι έβαλαν από πίσω άλλο ένα σε χρώμα βαθύ ματζέντα, ώστε να φαίνεται πιο κουλ (άμα δεν ξέρετε ποιο χρώμα είναι αυτό, δείτε κάποια πρόσφατη ομιλία του αρχηγού και θα καταλάβετε από ΟΛΟ το μπακράουντ). Τέλος, ένα αστεράκι αποτελούσε απαραίτητο συμπλήρωμα για το σύμβολο, ώστε να υποδηλωθούν οι αγγελικές του προθέσεις.

Περιγραφή συμβόλου/χρώματος Edit

Σύμβολο του κόμματος είναι μια σημαία σε χρώματα ματζέντα, πράσινο και βαθύ μοβ με ένα αστεράκι ξεκάρφωτο από πίσω. Από τότε που ανέλαβε ο Αλέξης το ενιαίο πλέον κόμμα, το χρώμα που συμβολίζει το Σύριζα σε εικονίτσες δημοσκοπήσεων κ.τ.λ. είναι το βαθύ ματζέντα.

Διαφορές από τον "συνωστισμό" Edit

Karta-teliko

Τώρα ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος στη βουλή!

Είναι πλέον πασίγνωστο, πως αν ο "συνωστισμός" είναι "εκεί που μαζεύεται και στριμώχνεται πάρα πολύς κόσμος", "συνασπισμός" είναι ακριβώς το αντίθετο (βλ. σχόλιο Μπάμπη Νιώτη για τις "λέξεις που ακούγονται όμοιες αλλά δεν έχουν καμία σχέση).

Γι' αυτό, όπως καταλάβατε, πολλοί βουλευτές του κόμματος βαριούνται να πάνε στη βουλή κι έτσι ο Σύριζα εκδίδει κάρτες μέλους, τις οποίες ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να λάβει μέρος στη βουλή (πωλούνται 1 ευρώ στη λαϊκή, στον πάγκο του μαύρου δίπλα απ' τις ντομάτες). Αν πάλι λείπουν άτομα, καλούν συνήθως αλεξι-πτωτιστές που έπεσαν τυχαία εκεί.

Διάφορες ονομασίες Edit

Syriza

Διαφημιστικό σποτάκι του Σύριζα με το λογότυπο ΦΑΛΙ.ΡΙΖ.Α.

Sunedriasi-tis-kentrikis-epitropis-tou-syriza

Ο ακατανόμαστος γυρίζει την πλάτη του στους Έλληνες.

Στις αρχαίες προφητείες των Βριλ, το κόμμα αναφέρεται ως ΓΥ.ΡΙΖ.Α., αφού είναι γνωστό τοις πάσι, πως ο ακατανόμαστος θα γυρίσει την πλάτη του στους Έλληνες. Ανεπίσημα πολλές φορές το κόμμα αυτό αναφέρεται και ως ΤΣΙ.ΡΙΖ.Α., ενώ από τον Σύλλογο Κουρέων (δεν ανήκει εδώ ο Κουρής, προσοχή!) αποκαλείται ΞΥ.ΡΙΖ.Α. Οι λόγιοι των Ελ το αποκαλούν συχνά ΨΕΙ.ΡΙΖ.Α., εν ταις παραλίαις αναφέρεται ως ΣΦΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ οι φανατικοί αριστεροί το αποκαλούν ΣΤΗ.ΡΙΖ.Α., από τη στήριξη και την αλληλεγγύη που δείχνει ο Αλέξης στους Έλληνες πολίτες. Οι βρομύλοι οπαδοί του είναι γνωστό πως το αποκαλούν ΜΥ.ΡΙΖ.Α. Τελευταία, αναφέρεται (περισσότερο από τους δανειστές) και ως ΦΑΛΙ.ΡΙΖ.Α.

Ο ύμνος του ΣΥΡΙΖΑ Edit

Πολλοί μπορεί να λένε ότι δεν υπάρχει, αλλά η Φρικηπαίδεια, αποκαλυπτική όπως πάντα, έκανε σκληρή έρευνα και τον βρήκε! Μπορεί να χρειάστηκε να ασκήσουμε 17ωρη διαπραγμάτευση, αλλά χαλάλι της. Αυτό που θέλαμε το πήραμε, είπε ένας εκ των τριών ειδικών απεσταλμένων μας.

Μπάμπης Μπατμανίδης - 07

Μπάμπης Μπατμανίδης - 07. Σύριζα μωρό μου Σύριζα (studio version)

Απολαύστε υπεύθυνα...

Συριζα
ΣΥΡΙΖΑ
Syriza-klooun

ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Τσιπριακά ΣΥΡΙΖΑ:The Game