FANDOM


Kostakis Nero

Το υπερσύγχρονο εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε από τον Κωστάκη για το κάψιμο της χώρας. Όλες οι δοκιμές ήταν δυστυχώς επιτυχείς.

Η έκφραση Παραλάβαμε καμένη γη έχει μακρά ιστορία. Είναι το πρώτο καταφύγιο της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης από τον καιρό της μεταπολίτευσης και μετά, προκειμένου να δικαιολογήσει την απραξία της/τις μαλακίες της/την αναποτελεσματικότητά της.
Η συνταγή, απλή: μόλις η κυβέρνηση ερωτηθεί από την αντιπολίτευση ή τον Τύπο γιατί τα πράγματα πάνε στραβά και τι απόγιναν εκείνες οι προεκλογικές εξαγγελίες, απαντά στερεότυπα: "παραλάβαμε καμένη γη". Αυτό σημαίνει ότι το φταίξιμο είναι της προηγούμενης κυβέρνησης, ή της αντιπολίτευσης, αν τυχόν στις εκλογές ξαναβγήκε το ίδιο κόμμα. Λήγει η συζήτηση.

Νέα συνταγήEdit

Η συνεχής επανάληψη, ωστόσο, αυτής της συνταγής δημιούργησε ανοσία ακόμη και στον πλέον ηλίθιο ψηφοφόρο, με αποτέλεσμα κανείς πλέον να μην χάφτει το παραμύθι της καμένης γης. Η κατάσταση αυτή αποδείχτηκε τόσο ολέθρια για την πολιτική ζωή του τόπου, και το κόλπο της "καμένης γης" τόσο ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, ώστε η κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή αποφάσισε, με χαρακτηριστική αυτοθυσία και βαθιά αίσθηση του καθήκοντος, να κάψει πραγματικά τη γη.

Ο Στρατηγός Άνεμος Και η Παρέα του

Η πυρκαγιά έκαψε ακόμη και τα μυαλά των υπαλλήλων του MEGA

Το σχέδιο ήταν άψογο και η εκτέλεση ακόμα καλύτερη: Επί δύο ολόκληρους μήνες φούντωναν υπέροχα εκτεταμένες πυρκαγιές ανά την επικράτεια. Ιδιαίτερη μέριμνα λήφθηκε για την πρωτεύουσα - κάηκαν σχολαστικά όλα τα δάση που είχαν απομείνει γύρω της και παρεμπόδιζαν τη θέα προς τις γύρω περιοχές: απανθρακώθηκε η Πάρνηθα (με μεγάλη προσοχή, ώστε να προστατευτεί το πολύτιμο, για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καζίνο), καρβούνιασε η Πεντέλη και λαμπάδιασε ο Υμηττός. Αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, η "δουλειά" προχωρούσε εξίσου αποτελεσματικά, χάρη στην αυτοθυσία πολυάριθμων εθελοντών που δούλευαν ακούραστα ακόμη και σε περίοδο διακοπών! Έτσι, το Πήλιο και ο Γράμμος δεν έχουν, πλέον, τίποτα να ζηλέψουν από τον Μέλανα Δρυμό.

Mitsotakis Holidays

Ακόμη κι ο επίτιμος επιστρατεύτηκε για την εξασφάλιση της ολοκληρωτικής καταστροφής της Πελοποννήσου!

Οι εργασίες κορυφώθηκαν τον Αύγουστο με το ψήσιμο της Εύβοιας και το τηγάνισμα ολόκληρης της Πελοποννήσου - ένα τιτάνιο σε έκταση κατόρθωμα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, η Ολυμπία τη γλίτωσε, παρότι "τσουρουφλίστηκαν μερικά δεντράκια", σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού Μπομπ Βουλγαράκη. Έτσι, στις 17 Σεπτεμβρίου 2007 η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, θα μπορεί να απαντήσει περήφανα στις σχετικές ερωτήσεις: "Μάλιστα, κυρίες και κύριοι δημ(ι)οσιογράφοι· παραλάβαμε πραγματικά καμένη γη! Δεν είδατε τις δορυφορικές εικόνες; Είναι κάρβουνο απ' άκρη σ' άκρη! Κι όχι μόνο τα δἀση, αλλά και τα χωριά και οι κάτοικοί τους έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Πρόκειται για πλήρες σετ!"

Διαβάστε/ακούστεEdit

  • "Ντοκουμέντα: Κωνσταντίνος Καραμανλής - Καίγοντας την Ελλάδα", ραδιοφωνικό αφιέρωμα του Σκάι.
  • "Burn, motherfucker, burn!", συλλογή ποιημάτων του Νέρωνα Πολύδωρα, εκδόσεις Ηρόστρατος.
  • "Η ασύμμετρη μαλακία και πώς να την πετύχετε", εκλαϊκευμένη σεξολογική μελέτη του Θάνου Ασκητή.