Παπαράπαν

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Πασίγνωστος θεσμός κυπέλλου στο άθλημα του κλωτσοσκουφίου (γνωστό σε λίγους και ως ποδόσφαιρο). Μετά την κατάκτησή του από την ιστορική ομάδα του Ανεμοστρόβιλου του Απάνου Κόρακα μετονομάστηκε έκτοτε σε κύπελλο Ράπαν, το γνωστό σήμερα κύπελλο Intertoto.

[επεξεργασία] Ιστορία

Αρχικά ήταν φεστιβάλ θανάτου στο οποίο έπαιρναν μέρος κυρίως ομοφυλόφιλοι αναρχικοί, οι λεγόμενοι και αναρχοπαπαράδες ή αναρχοπαρπορδές (το αντίθετο σκέλος των αναρχοναζί).

Εξού και το ευρηματικό του όνομα, το οποίο παραπέμπει και στην ποιότητα των διαγωνιζόμενων μελλοθανάτων αφού βασική απορία όλων των λαθρομεταναστών ήταν: "τι π@π@ρες είναι αυτές;"

Από μετεξέλιξη του φεστιβάλ αυτού προήλθε και η διάσημη Ινντυμέντισον, όταν, μεταμφιεσμένη σε ανθρωπιστή παρουσιάστηκε να συμμετάσχει και η μεγάλη μας τραγουδοποιός Κωλοφέξη Θέλξη.

Όπως όλοι καταλαβαίνετε το βάρος των φρυδιών της δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το, ομολογουμένως στενό, κουκούλι που είχε επιλέξει, γεγονός το οποίο είχε καταλυτική συνεισφορά στο τελικό όνομα του μετέπειτα θεσμού "σωρόςβύζιον".

Ο θεσμός του μαύρου προέκυψε από τις πρακτορικές (και άλλες) επιδείξεις που ελάμβαναν χώρα κατά τις διακοπές του πολυήμερου αυτού Βησιγοτθικού γεγονότος.