Παναθηναϊκός

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

“-Πας Γιάννενα;

-Πάω.”

- Ανώνυμοι για τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννενα-ΠΑΟ

Θυγατρική του Ολυμπιακού, πληρωμένος να χάνει στα μιλητά. Ο Παναθηναϊκός, γνωστός και ως ΠΑΟ (Πανελλαδικός Αθηναϊκή Ομάδα) και πρόσφατα μετονομασθείς σε Πανδαλουκαϊκός (προς τιμή του αιώνιου προστάτη της ομάδας, Δαλάι Λαούκα, απόγονου του Δαλάι Λάμα και αρχιδιαιτητή) ή Πουθεναϊκός τα τελευταία χρόνια, είναι μια αποτυχημένη ομάδα, η οποία παραδόξως θεωρείται και θρησκεία (ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13!!!). Ίσως σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι ιδρύθηκε από τους Ελ, το 1908 π.Χ. Έχει χαρακτηριστεί και ως Φλέμα, αν και κανείς δεν κατάφερε να το αποδείξει ακόμα! Έμβλημα του Παναθηναϊκού, είναι το τρίφυλλο αρχίδι.

Επίσης ελάχιστα είναι γνωστό, ότι το πρώτο χρώμα των βαζελ... ε του Παναθηναϊκού ήταν το ροζ! Εξού και το σύνθημα της ΘΥΡΑΣ 7 "Ροζ φανέλα, η πρώτη σου βαζέλα, κόκκινα φοράνε αυτοί που σε γαμάνε"!.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του ΠΑΟ:

  • Δεν υπήρχε από την αρχή Θεός ούτε ο Τσακ Νόρις - Ο ΠΑΟ τους δημιούργησε.
  • Η Γη δημιουργήθηκε από τον Παναθανηναϊκό -γι' αυτό άλλωστε είναι και πράσινη!
  • Ο Χάλκ έιναι από τους μεγαλύτερους οπαδούς του ΠΑΟ.
  • Άμα θέλουμε να εκφράσουμε θαυμασμό για κάποιον πλέον δεν λέμε "είσαι Θεός" αλλά "είσαι Παναθηναϊκός" ή "είσαι Γκονζάλες"
  • Ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος που μπορεί να υποτάξει τον Τσακ Νόρις.
  • Ο Γκοτζίλας (όχι ο Κώστας ο Γκοτζίλας) έπαιξε 100 φορές ποδόσφαιρο με τον ΠΑΟ...τόσες φορές αποκλείστηκε!!!

Το μόνο που απομένει είναι να πιστέψει όλος ο κόσμος ότι ο ΠΑΟ είναι Ο μοναδικός Θεός. Ειδάλλως, ο Παναθηναϊκός θα διατάξει τον Τσακ να τους σκοτώσει. Η θεοποίηση αυτή θα βασιστεί και στον μέγα Παναθηναϊκό γνώστη, Γκόντζο (ο γνωστός Κώστας Γκόντζος) και στον συνεργάτη του Ιάκωβο.

180px-newPAO logo.svg

Νέο σήμα της ομάδας

[επεξεργασία] Ψυχογράφημα του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Η ομάδα που εκπροσωπεί το Φάρο του πλανήτη, την Αθήνα. Παρ' όλα αυτά, το σύμβολό της είναι αυτό που έχουν οι δούλοι (Κέλτες) της κυρίαρχης φυλής του πλανήτη (Αγγλοσάξωνες). Έτσι, όταν ο ΠΑΟ παίζει στην Ευρώπη και εμφανίζεται το σύμβολό του στην οθόνη της τηλεόρασης, σε όλα τα μπαρ της βορείου Ευρώπης χαμογελούν συγκαταβατικά. Έχουν προταθεί διάφορα εναλλακτικά σύμβολα προς αντικατάστασιν του ξενόφερτου και επαίσχυντου και δουλοπρεπούς τριφυλλίου: η κεφαλή της θεάς Αθηνάς (απορρίφθηκε διότι παραπέμπει στο σήμα του Εχθρού), ένα κλαδί ελιάς (απορρίφθηκε διότι παραπέμπει σε αυτό που στεφανώνει το σήμα του Εχθρού).

Τα πράγματα είναι καλύτερα όταν πάμε στα χρώματα της ομάδος. Αντίθετα με ό'τι πιστεύουν πολλοί, τα χρώματα δεν είναι πράσινο και άσπρο αλλά κυπαρισσί και μαρμαρί. Χρώματα που βρίσκουμε κυρίως στα νεκροταφεία (ίσως γιατί εκεί καταλήγει πάντα ο Παναθηναϊκός, κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων). Χρώματα κληρά και άτεγκτα, εμπνέουν σιγουριά και σοβαρότητα, αρετές κατ' εξοχήν Παναθηναϊκές (?!). Έτσι, ενώ ο Ολυμπιακός εκπροσωπεί την επιθετική θασασγαμήσωολουσική εφηβοτσογλανοπουτανιάρικη αισθητική, και η ΑΕΚ την ανώτερη στάση, την ηρεμία, τις χαμένες πατρίδες, την χαμένη τέχνη, τα χαμένα πρωταθλήματα, ο ΠΑΟ εκπροσωπεί τον Σοβαρό και Ώριμο Άντρα που κοιτάει τη σοβαρή δουλειά του, τον λιγόλογο και αποτελεσματικό.

Οι οπαδοί των άλλων ομάδων τους κοροιδεύουνε και τους φωνάζουνε βάζελους και φλώρους, αλλά αυτοί δεν πτοούνται και συνεχίζουνε να μένουνε βάζελοι και φλώροι, θεωρώντας ότι τα λένε από τη ζήλια τους.

[επεξεργασία] Μεγάααααααααααααλα Ονόματα

Βλαντ Μητσοτάκης

O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έπαιξε μπάλα στα νιάτα του στην ομάδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟ αποτέλεσε εφαλτήριο τιτανοτεράστιων παικτών όπως ο μεγάλος Ολλανδός εξτρέμ Βοόυτερ αλλά και το θρυλικό μπακ Λουκάς Βύντρα (τον οποίο ζητάει η μισή Bundesliga από ό'τι γράφει η φιλο-ολυμπιακή εφημερίδα Derby). Να μην ξεχάσουμε σε καμία περίπτωση το αστέρι του ΠΑΟ Τζιμπρίλ Σισέ,τον Γάλλο πρόσφυγα από τη Νιγηρία που απόκτησε ο Παναθηναικός με τα τίμια χρήματα του Νικόλαου Πατέρα,ωστόσο ο Γάλλος άφησε τον ΠΑΟ για τα μάτια της Λάτσιο και προφανώς για τα μάτια της Μαρίας της Άσχημης που έκανε World Tour και σταμάτησε στη Ρώμη. Η μεταγραφή του Σισέ στην Λάτσιο,προκάλεσε μία αίσθηση λύπης,ωστόσο δεν μπορούσαν να σταματήσουν οι παράγοντες του ΠΑΟ τον Γάλλο να φύγει,διότι τον έρωτα δεν τον σταματάς. Μεταξύ μας,νομίζω ότι ευχήθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης να μείνει ο Σισέ για πολλά χρόνια στην ομάδα της καρδιάς του (για αυτό ο ΠΑΟ παραλίγο να χάσει την πρώτη θέση των Play Off από τον Μπάοκ ) Άλλος ένας παικταράς του ΠΑΟ είναι ο Μάρκους Μπεργκ ο οποίος έβαλε το ένα από τα 3 γκολ στο ντέρμπι με τις γαυριέλες και τα 3 από τα 4 στον τελικό κυπέλλου με τον ΜΠΑΟΚ! Σημαντικό επίσης επίτευγμα των τριφυλλοφόρων, αποτελεί η εισαγωγή ντόπιου ελληνικού κρέατος από την Αργεντινή, την Πολωνία και άλλες ελληνικές επαρχίες. Οι εκάστοτε σκάουτερς και προΈδροι της ομάδας έχουν εξαιρετική αντίληψη της χρηστικότητας και της πρακτικότητας,αγοράζουν έναν παιχταρά και αν τελικά δεν πιάσει (σίγουρα...) τον χρησιμοποιούν ύστερα ως παλτό για το βαρύ χειμώνα που θα έλθει. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους οπαδούς του Παναθηναικού είναι η παρουσίαση των 5 θρύλων τον Ιανουάριο του 2013 που έφτασαν στη Λεωφόρο και άφησαν ιστορία. Φυσικά αυτοί είναι οι τιτανομέγιστοι Παναγιώτης Πετρόπουλος, Θανάσης Ντίνας, Γιοχέι Καζιγιάμα, Νίκι Κάιπερ και Χοκίν Εσπάρθα που δικαίωσαν τον Αφραγκούζο και έπαιξαν τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτήν την υπερομάδα που είχε τότε ο Παναθηναικός (Σισσοκό, Πίντο, Τοτσέ, Μπαρμπαρούσης, Χουχουμης και Φορναρόλι ήταν επίσης ανάμεσα στους παίκτες της υπερομάδας που ειχε για προπονητη τον μεγαλο Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ Πενέλας, πιο γνωστός ως Φάμπρι)

[επεξεργασία] Γήπεδο

Alexis Tsipras and Panagiotarea - Interview Feb 12, 200906:36

Alexis Tsipras and Panagiotarea - Interview Feb 12, 2009

Ο μέγας Βάζελος Τσίπρας προσπάθησε να συμβιβάσει τους κορμοράνους με την καπιταλιστική ανάπτυξη. Τελικά δε τα κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός προφανώς δεν ήταν χορηγός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Ο Παναθηναϊκός έχει χτίσει 35 γήπεδα ποδοσφαίρου μέχρι στιγμής, σε μακέτες. Τελευταία απόπειρα έγινε στον Ελαιώνα(?)-σκουπιδότοπο της Αθήνας. Κλασικά όμως οι βλαχομέτοχοι ξεκατινιάστηκαν, ενώ διαμαρτυρίες εξέφρασαν και οι κορμοράνοι της περιοχής με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα. Έτσι το έργο προστέθηκε στις μακέτες της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός πουλά τα περισσότερα διαρκείας στην Ελλάδα,αλλά ο πρόεδρος του Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν αφήνει το κόσμο να μπει στο γήπεδο γιατί είναι δάκτυλοι του Θανάση Γιανακόπουλου και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δίνοντας ψευδά στοιχεία στον τύπο.

Η παραδοσιακή έδρα του Παναθηναϊκού μας βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το γήπεδο αυτό, ορατό από τα ρετιρέ του Κολωνακίου όπου απολαμβάνουν τον πρωινό καφέ τους οι εθνικοί μας μόδιστροι (βλ. Γαβαλάς) και οι πόρνες πολυτελείας (βλ. Ντ. Μπακογιάννη), απέχει εξίσου από τα κεντρικά των μπάτσων, τον Ευαγγελισμό και το βρωμικάδικο της πλατείας Μαβίλλη, έτσι μετά το τέλος των αγώνων οι φίλαθλοι είχαν την πολυτέλεια να επισκευτούν ένα από τα υπέροχα αυτά μνημεία της πόλης. Το γήπεδο έχει διακοσμηθεί εξωτερικά με τοιχογραφίες αντίγραφα το πρωτόγονου είδους Ηοmo Anencephalus13, χαρακτηριστικές ως προς την ικανότητα τους να αποτυπώνουν την εμμονή του συγκεκριμένου είδους με τον ένα και μοναδικό αριθμό που μπόρεσαν να αποστηθήσουν και να αναπαράγουν πριν λησμονήσουν την ικανότητα της ομιλίας.

Ωστόσο το υπέροχο αυτό γήπεδο κρίθηκε ακατάλληλο για να χωρέσει το μεγαλείο του ιστορικού αυτού συλλόγου ενώ οι κακές γλώσσες αναφέρουν την ύπαρξη διαφόρων προλήψεων που καθιστούν το εν λόγω γήπεδο γρουσούζικο. Πολλοί άλλωστε απέδωσαν τους αλλεπάλληλους βιασμούς που έχει υποστεί η όμαδα του Κολωνακίου σε κακοδαιμονία, αποδίδοντας μέρος της ευθύνης στους Κυριακάτικους πρωινούς περιπάτους του Κων/νου Μητσοτάκη στο πάρκο πλησίον του γηπέδου.

Επρόκειτο να γίνει κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναικού στο Βοτανικό,αν αποφασίστεί ποτέ από τον "Τσίγκερ"(ο οποίος παρεπιπτόντως απήχθη πρόσφατα από τους Μπαοκτζηδες λόγω συνεργασίας με τον BigMac) το οποίο θα είναι ίσο σε χωριτικότητα με το Camp Nou της Μπρατσελόνα,περίπου 10.000.000.000,50 θέσεων δηλαδή.Αναμένουμε σήμα από τους Ελ και από ορισμένα σωματεία π.Χ. από την ΕΦΦΕ(Ένωση Φραπεδοφόρων Φοιτητών Ελλάδος) για τις εργασίες στο βοτανικό,έτσι ώστε να μην πέσουμε πάνω στην παγκόσμια διοργάνωση παστουρμομαχιών.Ο κύριος Βγενόπουλος δήλωσε ότι το γήπεδο θα έχει σνακ μπαρ,καφετέρια,μπαράκι,500 καταστήματα ρούχων,προποτζήδικα,μπουτίκ,βιβλιοπωλεία,περίπτερα,στριπτιτζάδικα,καταστήματα πώλησης Η/Υ και ελικοδρόμειο.Αναμένεται επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη πριν τα εγκαίνια (και αν επιβιώσει για πάνω από 10 λεπτά το γήπεδο,να με τρυπήσετε τη μύτη).Επίσης,θα υπάρχει συμβολικά μια παράγκα για να ρίξουμε κόκκινη κάρτα στην παράγκα της διαιτησίας

[επεξεργασία] Πολίτευμα του ΠΑΟ

Η διοίκηση της ομάδος είναι πολυμετοχική από αρχαιοτάτων χρονών. Ορίζεται με κλήρωση ένας μέτοχος από κάθε φυλή των Αθηνών. Ο Πρώτος μεγαλομέτοχος της ομάδος ήτο ο στρατηγός Μιλτιάδης στον οποίον οι υπόλοιποι εννέα στρατηγοί και μέτοχοι παραχωρούσαν την ημερήσια αρχιστρατηγία τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τον νικηφόρο τελικό του Eurasian League το 490 π.Χ.

[επεξεργασία] Τίτλοι

Πολλοί (τις δεκαετίες του 40/50/60). Γιαυτό βγήκε και το "πρωταθλητής σε όλα τα σπορ". Πλέον έχουν γίνει προτάσεις να αλλάξει όμως ο ύμνος για να μη προκαλεί γέλωτα σέ όλο τον πλανήτη.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία του ΠΑΟ δεν είναι οι τίτλοι του αλλά το γεγονός ότι είναι το μόνο από τα τρία Μεγάλα Μαμόθρευτα του ποδοσφαίρου μας το οποίο έφτιαξε αξιοπρεπή ομάδα στηριζόμενη στο έμψυχο δυναμικό των τμημάτων υποδομής (2003). Ήταν τόσο εκπληκτικός αυτός ο άθλος όπου τρομοκράτησε τους διοικούντες οι οποίοι αποφάσισαν να διαλύσουν αυτή την ομάδα και να επιστρέψουν στην παραδοσιακή αγορά έτοιμων παιχτών. Οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν ως σπουδαιότερη επιτυχία την λεγόμενη διαχρονική ευρωπαϊκή πορεία της ομάδος ωστόσο, σφάλλουν μιας και αυτή η πορεία είναι απλώς λιγότερο άθλια από αυτή της ΑΕΚ και (κυρίως) του Ολυμπιακού.

[επεξεργασία] Παρατσούκλια

Το πο γνωστό είναι το "βαζέλες". Δόθηκε για ευνόητους λόγους λόγω της συχνής χρήσης βαζελίνης. Οι ίδιοι όμως υποστηρίζουν ότι οι παλιοί τσουκαλάδες που το εμπνεύστηκαν μπέρδευαν τη μπριγιαντίνη στα μαλλιά των αριστοκρατών της Αθήνας με τη βαζελίνη που χρησιμοποιούσαν στον Πειραιά. Μιά άλλη άποψη είναι ότι προέρχεται απτο "βουβουζέλες".

[επεξεργασία] Μια αληθινή ιστορία

Μια μέρα μπαίνει η δασκάλα στην τάξη και λέει στους 5 μαθητές
-Παιδιά σας αρέσει το καινούργιο μου κασκόλ?
-Ναι, ναι κυρία.
-Είναι του Παναθηναϊκού.
-Ναι, ναι το βλέπουμε κυρία!
-Ποιός από εδώ είναι Παναθηναϊκός?
Σηκώνουν τα 4 παιδιά το χέρι τους.
-Εσύ παιδί μου τι είσαι?
-ΟΦΗ
-ΟΦΗ? Γιατί?
-Ε να, ο πατέρας μου ΟΦΗ η μητέρα μου ΟΦΗ ο αδελφός μου ΟΦΗ... ε και εγώ ΟΦΗ.
-Καλά και άμα ήταν ο πατέρας σου πλούσιος, η μητέρα σου βασίλισσα και ο αδελφός σου μάγκας τι θα ήσουν?
-Παναθηναϊκός!

[επεξεργασία] Είπαν για τον ΠΑΟ

“Τέτοιο μπουρδέλο δε ξανάδα”

- Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τον Παναθηναϊκό.

“Ο Παναθηναϊκός φέτος πάει για πρωτάθλημα”

- Ο Μητσοτάκης μέχρι πρότινος. Φέτος ευχήθηκε στον Ολυμπιακό.

“Ένα λάθος έκανα, τι το πληρώνω ακόμα?”

- Ο Θεός για τον Παναθηναϊκό
Άλλες γλώσσες