Νόαμ Τσόμσκι

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι διάσημος Αμερικανός πάστορας, ιδρυτής θρησκείας και τραγουδιστής της όπερας, ενώ για λόγους βιοπορισμού από το 1888 αγωνίζεται με τα χρώματα του Ανεμοστρόβιλου Απάνου Κόρακα. Έχει γράψει πλήθος θρησκευτικών συγγραμμάτων όπου προσπαθεί να εκλαϊκεύσει τις αλήθειες που οραματίζεται όταν πέφτει σε κώμα ύστερα από τις πολύωρες παραστάσεις του στο Μπρόντγουεϊ. Είναι κυρίως δημοφιλής για το απλό και προσιτό ύφος του, όπως στο παρακάτω απόσπασμα από πρόσφατο άρθρο του:

Noam Chomsky WSF - 2003

Η αλήθεια βρίσκεται στο λόγο του Μαρξ

"Όταν η κεφαλή της φάσης λ-μαρκάρει τον χαρακτηριστή του συμπληρώματός της, οι επιλογικοί περιορισμοί του μετακινημένου συστατικού λειτουργούν ως όριο της φάσης και η διευρυμένη της προβολή θ-κυβερνά το παρασιτικό κενό, το οποίο Συμφωνεί με τα φ-χαρακτηριστικά του ίχνους του και το δεσμεύει αναφορικά, εφόσον βρίσκεται σε θέση δομικής επιβολής προς τον ελάχιστο διακλαδούμενο κόμβο που κυριαρχεί σε μεταβλητή η οποία Α'-δεσμεύεται από κενό τελεστή στην αριστερή περιφέρεια. Με άλλα λόγια, αυτό αποτελεί απόδειξη του βέλτιστου σχεδιασμού του Δημιουργού, καθώς είναι σύμφωνος με όλες τις συνθήκες οικονομίας και απλότητας."

Η θεωρία του για τη Φύση, τον Κόσμο, το Σύμπαν και τα Πάντα συνοψίζεται στην φράση: "πράσινα άχρωμα άγουρα περσινά ξινά σταφύλια κοιμούνται εξοργισμένα". Κατά δήλωσή του, τα σλόγκαν του τα εμπνέεται από τη λαϊκή σοφία και τη λαϊκή μούσα, δηλαδή τον Γιώργο Νταλάρα. Στον ελεύθερο χρόνο του γράφει τη Γενετική Γραμματική γλωσσών του Αμαζονίου, την οποία όμως κωδικοποιεί ζωγραφίζοντας δέντρα όπου κρεμά μονοψήφια σύμβολα όπως το T, το C και ο Διάολος, αφενός για να μην καταλαβαίνει ο Γεώργιος Βους και ακόμα πιο αφενός γιατί έχει φοιτήσει μέχρι την Πέμπτη Δημοτικού.

[επεξεργασία] Δείτε επίσης

Άλλες γλώσσες