Μπανάνες

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Banana.arp.750pix

Εξαιρετική περίπτωση πεντάδυμων Σιαμαίων μπανανώνε

Οι Μπανάνες είναι ελληνική φυλή με μεσογειακή εξάπλωση, εφευρέτες και οπαδοί της μπανανοκαλλιέργειας. Εξαπλώθηκαν στην Κρήτη, Αίγυπτο, Λιβύη και στα τροπικά κλίματα γενικώς.

Έδρασαν ανταγωνιστικά με τους Φοίνικες, αλλά το εμπόριό τους επικράτησε. Δεν έφτιαχναν πόλεις μια και ήταν αγρότες και η ύπαρξή τους είναι γνωστή μόνο από τις φυτείες τους. Μικρές μπανανίες ήταν διάσπαρτες σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο κατά την αρχαιότητα και τον μεσαίωνα. Σήμερα διατηρείται μια μικρή μπανανία με έδρα την Αθήνα.

Ο Έλλην Μπανάν Ανάν έφτασε μέχρι τη γενική γραμματεία του ΟΗΕ.

  • Φημισμένος Μπανάνας: Όμηρος (κάποιοι μελετητές)
  • Φημισμένες Μπανάνες: Τσικίτα και Μπα-Νάνα Μούσχουρη
  • Φημισμένη Ανακάλυψη: Μπανανόφωνο

[επεξεργασία] Μπανάνες και θρησκεία

Οι μπανάνες συνδέθηκαν με τη θρησκεία του Μογλισμού από τα πρώιμα χρόνια της δημιουργίας της καθώς φαίνεται να συνδέονται με την ανάγκη των πιθήκων για τροφή και σεξ. Αποτελούν το ιερότερο φαγητό, καθώς συχνά χρησιμοποιούνται σε τελετές εξαγνισμού, αλλά και σε ιερά όργια όταν πέφτει το ρεύμα.

Αλλά και σε περιόδους που οι σύζυγοι ήταν σε στρατιωτικές εκστρατείες οι μπανάνες δεν έχαναν την διατροφική τους αξία και αποτελούσαν την πρώτη λύση για τις γυναίκες τους πριν τους κερατώσουν.

[επεξεργασία] Εσωτερίκιοι σύνδεσμοι


Apfel1
Φρούτα και λαχανικά
4531367129

ΑγριόμηλοΜήλοΜανταρίνοςΜπανάνεςΣαγκουίνοςΒελανίδιαΑγγουράκιαΛεμόνιαΦασολάκιαΠατάταΜαϊντανόςΜπάμιαΝτομάταΕλιάΣτρουμφόμουραΣταφύλιΤσακώνικη μελιτζάναΧόρταΛαχανάκια Βρυξελλών