Εμιράτο της Εορδαίας

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Το Εμιράτο της Εορδαίας είναι ένα μη αναγνωρισμένο κράτος που ανήκει στην Ομόσπονδη Δικτατορία της Φραπεδιάς. Ο πληθυσμός του Εμιράτου εκτιμάτε στους 50.000 κατοίκους οι όποιοι είναι οι μισοί βέροι Εορδαίοι και οι άλλοι μισοί Αλβανοί, Πακιστανοί και Μόγγολοι ενώ υπάρχει και μιά μειονότητα Σουρδιστανών.

[επεξεργασία] Ιστορία

Η Εορδαία μέχρι το τέλος της Χούντας ήταν μια απλή επαρχεία ,όμως μετά την μεταπολίτευση και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ζητά την ανεξαρτησία της η οποία καταψηφίζεται.

[επεξεργασία] Νεολαία-Μόρφωση

Bwikilogo
Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Εμιράτο της Εορδαίας.

Η νεολαία της Εορδαίας, είναι η πιό μορφωμένη σε όλη την Ελλάδα λόγο της εκπαίδευσής τους. Στην Εορδαία το συμβούλιο του Εμίρη έχει καταργήσει όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης που τους επιβάλει η Ελλάδα και ε΄χουν δημιουργίσει δικές τους : Η πρώτη βαθμίδα είναι ο Εμιρικός Σταθμός εκεί τα παιδιά ηλικίας 6-10 μαθαίνουν τραγουδάκια υπέρ του Εμίρη .Η δεύτερη βαθμίδα είναι το τεχναγωγείο στο οποίο φοιτούν νέοι απο 11-18 ετών. Το τεχναγωγείο είναι μια κατι σαν το ΕΠΑ.Λ. ομως πολύ ανωτερο λογο των ειδικοτήτων του : παιδί για όλες της δουλείες ,σερβιτόρος ,αγγαριομάχος και βοηθός ψιλικατζή .Το Εορδαϊκού Πανεπιστημίου. Το Εορδαϊκό Πανεπιστήμιο είναι η τρίτη βαθμίδα εκπαίδευσης στην οποια μπορεί να φοιτήσει όποιος έχει δίπλωμα Τεχναγωγείου. Εκεί σπουδάζεις την ειδικότητα που έχεις επιλέξει στο Τεχναγωγείο μόνο που εκει αναβαθμίζεσαι από: παιδί για όλες της δουλειές -> επιστάτη αγροτικών και οικοδομικών εργασιών, σερβιτόρος -> υπέυθηνος παραγγελίας-λουλουδάς ,αγγαριομάχος -> βοηθός βοηθού και ψιλικατζής -> υπευθηνος δημοσίων σχέσεων ψιλικατζίδικου. Γενικά η νεολαία της Εορδαίας έχει τις περισσότερες ευκαιρίες για εργασία.

[επεξεργασία] Τουρισμός

σε λίγο κοντά σας... coming soon