Βικιπαίδεια

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Bwikilogo
Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Βικιπαίδεια.

“Ελάτε να ...παραμορφωθούμε”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για Βικιπαίδεια


H Βικιπαίδεια ή B1|<!Π41Δ31/-\ ή Ουικιπέντια ή Ουικιπίντια ή Γουικιπίντια είναι μία ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια παρωδία της Φρικηπαίδειας, παρ' ότι αυτή υποστηρίζει το αντίθετο. Περιέχει πληροφορίες για μία ποικιλία άχρηστων θεμάτων και υπολογίζεται ότι ένας τεράστιος αριθμός χρηστών έχει χάσει τον καιρό του γράφοντας ή διορθώνοντας άρθρα της.

[επεξεργασία] Εν αρχή ην ο Τζίμπο

Time-Jimmy-Wales

Ο Τζίμπο Μπίμπο Γουέιλς ανακηρύσσεται αποτυχημένος της χρονιάς στο περιοδικό Time

Η Βικιπαίδεια αποτελεί δημιούργημα του πρώην πορνοστάρ δρ. Τζίμι Τζίμπο Μπίμπο Γουέιλς, γνωστός για την συμμετοχή του στην ερωτική επταλογία Βίκυ-φίκι-φίκι, από την οποία μάλλον εμπνεύστηκε το πρώτο συστατικό του ονόματος. Οραματίστηκε την Βικιπαίδεια ως ένα επαναστατικό έργο διάδοσης της γνώσης, σε όλους ανεξαιρέτως, χωρίς διακρίσεις, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου. Μετά άλλαξε γνώμη.

Η πλέον διαδεδομένη θεωρία για την κατάντια του Γουέιλς είναι ότι είναι κοντός. Όπως λέει και μία παροιμία:

"Σαν δεις ψηλό, μη φοβηθείς,
κοντό, ν' αλλάξεις δρόμο"..

[επεξεργασία] Τί είναι η Βικιπαίδεια;

Σε αντίθεση με την Φρικηπαίδεια που στηρίζεται σε γεγονότα, η Βικιπαίδεια είναι μία παρωδία και τις περισσότερες φορές μία τραγωδία. Είναι ανάξια εμπιστοσύνης κυρίως γιατί πολλοί χρήστες της πιστεύουν στα ζώδια, στον οπορτουνισμό, στα ούφο και στο θεώρημα της μη πληρότητας, ενώ η πλειοψηφία συνεισφέρει σε αυτή χρησιμοποιώντας το ακατονόμαστο λειτουργικό σύστημα της Micropimp. Επιπλέον είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία καθώς αποδεδειγμένα προκαλεί εθισμό και εξάρτηση, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί θάνατοι από υπερβολική χρήση, ενδεχομένως νοθευμένης Βικιπαίδειας. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα κέντρα αποτοξίνωσης λειτουργούν για άρρωστους Βικιπαιδιστές. Ακόμα και οι ίδιοι ομολογούν τον ξεπεσμό τους έχοντας υϊοθετήσει ορολογία όπως Βικιμανιακός ή Βικιαλκοοοολισμός[1].

Wikipedia Michelangelo

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η βικιπαίδεια λειτουργεί ως χαλασμένο τηλέφωνο μεταξύ Θεού και ανθρώπου. Οι μέρες αυτού του κόσμου είναι μετρημένες...

[επεξεργασία] Ιστορία

Νεότερες πληροφορίες που φτάνουν σε κομμάτια από αποτοξινωμένους χρήστες αποκαλύπτουν ότι η μυστική οργάνωση δήθεν ειδήμονες έχει καταλάβει τις ανώτερες βαθμίδες της Βικιπαίδειας και με μυστικά όπλα, μαύρη μαγεία και πλύση εγκεφάλου έχει καταφέρει να χειραγωγήσει την Βικιπαίδεια. Σκοπός τους είναι μάλλον η δημιουργία ενός στρατού κλώνων που θα είναι προγραμματισμένοι ώστε να γνωρίζουν τα πάντα και να καταλάβουν τον κόσμο, διαλύοντας την αντίπαλη των ΚΔΩΑ.

[επεξεργασία] Αναφορές

  1. Αποκαλυπτικές ομολογίες εθισμένων Βικιπαιδιστών, από την Βικιπαίδεια, την ελεύθερη τραγωδία.

[επεξεργασία] Δε σίκουελ (The Sequel)

Και μετά την απίστευτη επιτυχία της Βικιπαίδειας εμφανίστηκε και η Επιστημοπαίδεια αλλά και το Ορθόδοξο Βίκι! Η Φρικηπαίδεια είναι αδιαμφισβήτητα το πιο οργανωμένο Ελληνικό Γουίκι της Γουίκιας! Μα καλά τι ανάποδοι άνθρωποι που 'μαστε εμείς οι Έλληνες!

[επεξεργασία] Ενασχόληση με τη Βικιπαίδεια

Η μόνη ενασχόληση που θα συνιστούσαμε να έχει κανείς με τη Βικιπαίδεια είναι αυτή του συνεχούς και ανελέητου τρολλαρίσματός της, πράγμα που κάνουμε συχνά εμείς οι χρήστες της Φρικηπαίδειας. Ακολουθεί παράδειγμα της αξιοπρεπούς και εντιμότατης δουλειάς μας στη Βικιπαίδεια:

Τρολλάροντας τη Βικιπαίδεια

[επεξεργασία] Η ιστοσελίδα (για όσους δεν την ξέρουν)

Δεύτε λάβετε λινκ.