FANDOM


Ένα λεπτό μαιντάρι

Ένα λεπτό μανιτάρι

Λαϊκή Βασιλεία των Μανιταριών
Βασίλειο των Μυκήτων

MushroomFlag
Ασίλειο των μανιταριών-εθνόσημο
 
Μανιταροχάρτης
Πληθυσμός100.000.000 μανιτάρια, 2.500.000 λειχίνες και 20.000 καλικάντζαροι
Έκταση3.200.000 τετρ. κυβ. χλμ.
Πολίτευμα Μανιταριανή Μοναρχία
ΠρωτεύουσαΚάστρο του Τακέσι
ΘρησκείαΑθεϊσμός
ΕθνικότηταΜύκητες
Επίσημη γλώσσαΜανιταρλί
Βασιλιάς Μασρούμιος, ο Χαμογελαστός
Ηγέτης Πριγκίπισσα Ειρήνη
Μέλη της Μανιταριανής Κυβέρνησης Τοντ, Σούπερ Μάριο, Λουίτζι


Το πρώτο μανιτάρι γεννήθηκε στο πόδι του Σούπερ Μάριο, γιατί δεν τα έπλενε ποτέ. Εκείνη την περίοδο εργαζόταν υπόγεια, ώστε από την πολλή υγρασία και ζέστη εκεί κάτω να αναπτυχθούν τα μανιτάρια και να γίνουν δάσος. Αργότερα, το πλήθος των μανιταριών εξεγέρθηκε και κατέλαβε ένα μεγάλο μέρος των υπόγειων περιοχών, έτσι ιδρύθηκε το βασίλειο των μανιταριών.

ΕξάπλωσηEdit

39702

Ο τωρινός βασιλιάς του βασιλείου, Μασρούμιος ο Χαμογελαστός.

Στρατός μαινταριών επιτίθεται σε δάσος

Στρατός από μανιτάρια επιτίθεται στο δάσος.

Bwikilogo
Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Βασίλειο των μυκήτων.
Αυτό το βασίλειο εξαπλώθηκε ραγδαία σε όλην την γη, με αποτέλεσμα
Manit

Τυπικός μετανάστης απο το Βασίλειο των Μανιταριών στις πλατείες της Αθήνας ζητώντας λεφτά για ναρκωτικά.

να εμφανίζονται από κάτω από το χώμα μερικοί μήκυτες. Εξ' ού και η φράση ξεφύτρωσε σαν μανιτάρι. Τα μανιτάρια έχουν αναπτύξει ειδικές στολές και εξοπλισμό για να εξαπλωθούν και στην επιφάνεια. Έχει αποδειχθεί ότι ξεζουμίζουν τα διπλανά φυτά για να εδραιωθούν.

Τα μανιτάρια ανεβαίνουν από το έδαφος και μόλις βρεθούν στην επιφάνεια κατά ομάδες κάνουν επίθεση.

ΜετανάστευσηEdit

Λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλά μανιτάρια έχουν αφήσει την πατρίδα τους και αναζήτησαν την τύχη τους στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως δεν έχουν γίνει αποδεκτά απο τους Έλληνες. Πολλά μανιτάρια έχουν επιλέξει το επάγγελμα του μπογιατζή, του υδραυλικού, του σκουπιδιάρη κ.α.

ΤαξινόμησηEdit

Το βασίλειο των μανιταριών διαιρείται σε υποβασίλεια, συνομοταξίες, ομοταξίες, φυλές και φύλα. Η τόση μεγάλη ποικιλία δημιουργεί ένα μικρό πρόβλημα στην αναγνώρισή τους. Για αυτό το λόγο εφευρέθηκε ένας έξυπνος επιστημονικός τρόπος για να διακρίνονται από τα άλλα νοήμοντα όντα του σύμπαντος. Οι ειδικοί επιστήμονες μετά από πολυετείς μελέτες, δοκιμές και ψηφιακές αναλύσεις ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα στο Μούχλιο Πανεπιστήμιο του Κάστρου του Τακέσι σε έναν ειδικό πίνακα. Ο πίνακας αντιπροσωπεύει έναν ακριβή και σαφή επιστημονικό τρόπο για την αναγνώριση οποιουδήποτε τυχόντος μανιταριού. Σήμερα φυλλάσσεται στο μουσείο του Λούγκρου.

Πώς να ξεχωρίζετα τα μανιτάρια

Τροφή και μανιτάριαEdit

Τα μανιτάρια μπορούν να φάνε οτιδήποτε. Μάλιστα το πρώτο πράγμα που άρχισαν να τρώνε ήταν η ίδια η γη. Φημολογείται ότι κατά λάθος είχαν φάει και μερικά διαμάντια των οποίων τα δόντια πήραν παραμάζωμα. Η μαζική κατανάλωση του υπεδάφους οδηγεί στη δημιουργία τεράστιων κενών κάτω από το φλοιό. Αργότερα, ο φλοιός καταρρέει από το βάρος του, πέφτει κάτω από το επίπεδο της θάλασσας σε αυτό το σημείο και ότι υπήρχε στη στεριά εξαφανίζεται. Η Αθηναϊκή ηγεμονία φοβούμενη μην καταρρεύσει μέσα στο τεράστιο κενό που άρχιζε να δημιουργείται κάτω από την Αττική έδιωξε τα μανιτάρια από κάτω της. Το νεοϊδρυθέν τότε βασίλειο μεταφέρθηκε κάτω από μία ήπειρο ονόματι Ατλαντίδα.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των μανιταριών είναι ότι δεν μπορούν να καταστραφούν. Δεν αρρωσταίνουν, δε γερνούν και δεν αιμοραγούν, ούτε καν έχουν αιμοροΐδες. Ο Αρχιμήδης ανακάλυψε ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν μοιραίο, αν ξεσπούσε πόλεμος με τα μανιτάρια. Έτσι, προσπάθησε να βρει τρόπο να τα εξοντώσει. Τελικά, εύρηκε ότι μπορούσαν να φαγωθούν. Αν βρεθείτε αντιμέτωπος με μανιτάρι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το φάτε, για να το εξοντώσετε.

Πυρηνικό μανιτάρι

Κολοσιαίο μανιτάρι που ξεφύτρωσε στη Χιροσίμα.

Δείτε επίσηςEdit