Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο αγρονόμος & τοπογράφος μηχανικός σύμφωνα με την βιολογία κατατάσσεται στο είδος Metricus, του γένους Horus, της οικογένειας Politechnicius , τάξης Mechanicius, κλάσης Erimospitius του φύλου Technocratius του βασιλείου της Μπανανίας.

Μαζι με τα κοντινά του ξαδέρφια Spatalius Horus (αρχιτέκτονες) και Pimpus Horus (πολιτικοί μηχ.) είναι υπεύθυνοι για το περισσότερο χάλι στον χώρο των κατασκευών και του σχεδιασμού.

[επεξεργασία] Επιστημονικό Προφίλ

Τοπογράφοι γίνονται συνήθως άτομα τα οποία κόπηκαν στο Γραμμικό ή Ελεύθερο σχέδιο, απέτυχαν να πιάσουν τη βάση των Πολιτικών Μηχανικών (αλλά κατά ένα παράξενο λόγο πιστεύουν ότι θα μπούνε τελικά με κατατακτήριες), πέρασαν με το 10% από άλλες σχολές με την ελπίδα ότι θα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα χάλια. Επίσης κάθε χρόνο υπάρχει μια εισροή σταθερού αριθμού ατόμων από ΤΕΙ τα οποία νομίζουν ότι θα μάθουν περισσότερα πράγματα από όσα ήδη ξέρουν καθώς επίσης και από την σχολή Ευελπίδων για άγνωστο λόγο (υπόθεση : γυναικείες υπάρξεις στην καθημερινότητα τους για τουλάχιστον 3 χρόνια;) . Τέλος υπάρχουν και τα άτομα που το είχαν δηλώσει πρώτο στο μηχανογραφικό τους σε μια στιγμή αδυναμίας η αυτοκαταστροφικής μανίας που προκλήθηκε από την ψυχολογική και πνευματική κόπωση των πανελληνίων εξετάσεων.

[επεξεργασία] Επιστημονικό Αντικείμενο

Ουσιαστικά ο Τοπογράφος έρχεται να καλύψει το κενό του προσδιορισμού των συντεταγμένων διαφόρων σημείων πάνω στην φυσική γήινη επιφάνεια. Όσο περνάνε τα χρόνια ο προσδιορισμός των συντεταγμένων αυτών γίνεται όλο και δυσκολότερος επειδή από το επίπεδο σχήμα που είχε στην αρχαιότητα η Γη αναδιπλώθηκε ώστε να δημιουργήσει μια τέλεια σφαίρα. Με τον ερχομό των Ελληνίκιων από τον αστερισμό του Σείριου και τις αλλεπάλληλες μάχες και συγκρούσεις με τα Βριλ και τα Ιλ το σχήμα της γης άλλαξε και έγινε ελλειψοειδές για να αποδειχθεί στο τέλος ότι έχει περίπου τη μορφή πατάτας. Από εκείνη την στιγμή τα τσιπς άρχισαν να κατασκευάζονται από τον Tsakiris (γνωστός πατατοπαραγωγός) ενώ παλαιότερα κατασκευάζονταν από την Intel με τρομακτική άνοδο στις πωλήσεις τους, λόγω της νέας φιλικής προς τον άνθρωπο γεύσης. (η γη είναι σαν πατάτα, γιατί να μην είναι και τα τσιπς σας;)

Μόνο αυτός ξέρει να διαχειρίζεται τις πολύπλοκες εξισώσεις που διέπουν το Ελλειψοειδές. Την γνώση αυτή την αποκτά με αίμα και ιδρώτα περνώντας από τις πιο βασικές επιφάνειες (επίπεδο, σφαίρα) για να φτάσει στο τέλος στο Ελλειψοειδές. Είναι αλήθεια ότι μόνο με τις εξισώσεις αυτές το έργο του θα ήταν επίπονο και δύσκολο αλλά ευτυχώς έχει ακόμα έναν άσσο στο μανίκι του. Το μπαλαμούτι. Το Ελλειψοειδές είναι περίπου σφαίρα, ενώ η σφαίρα είναι περίπου επίπεδο. Με αυτήν την τρομακτική στη σύλληψη ιδέα οι Τοπογράφοι μπορούν εδώ και τόσα χρόνια να υπολογίζουν τις συντεταγμένες γρήγορα και με ασφάλεια.

[επεξεργασία] Καθημερινές Συνήθειες

Το αγαπημένο χόμπι τους είναι το μοίρασμα τις τούρτας γενεθλίων σε πλασματικώς ισεμβαδικά κομμάτια ανεξαρτήτως του αριθμού των προσκεκλημένων ή του σχήματος της τούρτας. Ενώ οι άλλοι μηχανικοί το χωρίζουν σε απλά ισεμβαδικά κομμάτια ο Τοπογράφος ξέρει καλύτερα. Η τούρτα έχει μεταβλητή επιφάνεια. Σε άλλα σημεία έχει “λιμνούλες” από μπλε ζελέ, σε άλλες κερασάκια (μπισκοτάκια) , ενώ σε άλλα είναι κακοποιημένη σε μεγάλο βαθμό από τις τρύπες των κεριών. Ο τοπογράφος υπολογίζει τους συντελεστές τουρτοκάλυψης και μπορεί να παράγει κομμάτια που έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την ίδια αξία μεταξύ τους. Αυτό είναι και το βασικό ατού των Τοπογράφων απέναντι στους υπόλοιπους μηχανικούς και για αυτό το λόγο θα πρέπει να προτιμούνται.

Οι Τοπογράφοι έχουν μια μανία με την ακρίβεια, την υπολογίζουν, την αφαιρούν, την προσθέτουν και την μπαλαμουτιάζουν. Μερικοί πάνε τόσο μακρυά που υπολογίζουν με τι ακρίβεια έχουν υπολογίσει την ακρίβεια. Αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα τους. Παρακάτω ακολουθεί ένα απόσπασμα από συνέντευξη του Τέρενς σε τοπική λαϊκή αγορά.

Δημοσιογράφος : Τι γνώμη έχετε για την ακρίβεια στην ελληνική αγορά;
Τοπογράφος : Γενικά θα έλεγα είναι απογοητευτικά μικρή..
Δημοσιογράφος : Μικρή; Μα τι λέτε! Τον τελευταίο χρόνο το κιλό σέλινο έχει πάει στα 30λεπτα!!
Τοπογράφος : Ακριβώς! Που το ξέρει αυτός που το ζυγίζει ότι είναι ακριβώς 1 κιλό; Και δεν δίνει ούτε ένα σφάλμα εκτίμησης; Πως περιμένει να τον πιστέψω; Εγώ ξέρω ότι 1 μέτρηση ίσον καμία...

Επιπτώσεις υπάρχουν ακόμα και στο θέμα του ύπνου. Ο Τοπογράφος πάσχει από αϋπνία επειδή όταν μετράει προβατάκια μέχρι να κοιμηθεί, πρέπει μόλις κοιμηθεί να ξυπνήσει για να τα ξαναμετρήσει, να βγάλει Μέσο όρο και έπειτα να ξανά κοιμηθεί. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται αναλόγως με το πόσο αφοσιωμένος είναι ένας Τοπογράφος στο επάγγελμά του. Μερικοί δεν κοιμούνται αν δεν υπολογίσουν τυπική απόκλιση, Vx aposteriori και να σχεδιάσουν την έλλειψη σφάλματος.
Μεγάλη μάχη έχει ξεσπάσει σε αυτούς που θεωρούν τις μετρήσεις από νύχτα σε νύχτα στατιστικώς ανεξάρτητες και ασυσχέτιστες μεταξύ τους και σε αυτούς που τις θεωρούν στατιστικώς εξαρτημένες με συντελεστή συσχέτισης διάφορο του 0.
Πέντε τοπογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της άρνησης τους να κοιμηθούν στην προσπάθεια τους να πετύχουν απειρία μετρήσεων ώστε να βρουν την αληθινή τιμή.

Η εκτεταμένη χρήση της ΜΕΤ (Μέθοδος Ελαχίστων Τετραγώνων) στην καθημερινότητα των Τοπογράφων ονομάζεται μετουσίωση της ζωής.

[επεξεργασία] Μπαλαμούτι

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθούμε στο μπαλαμούτι.

Το μπαλαμούτι είναι η συστηματική και εύπλαστη διαδικασία που γεννιέται από την επιστημονική αλλοίωση της πραγματικότητας, την βαρεμάρα και τον πειραματισμό και βασίζεται στην ζούλα, στην εμπειρία και στην εκπαίδευση (M.E.T) και παρέχει τρόπους προσπέλασης εμποδίων που ούτως η άλλως κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτά και δημιουργεί κατευθύνσεις και ελεγχόμενο μπάχαλο στα σχέδια ώστε αυτά να συμφωνούν με τα έργα και όχι τα έργα με τα σχέδια.

Υπάρχουν 2 μεγάλες σχολές μπαλαμουτιάσματος, το ενεργητικό και το παθητικό. Το ενεργητικό είναι η δημιουργία νέας πραγματικότητας ενώ το παθητικό η αλλοίωση της στο χαρτί. Παρακάτω ακολουθούν δυο παραδείγματα για να το κάνουν πιο κατανοητό.

Ενεργητικό (επικοινωνία μέσω CB) 

-Γιώργο, αυτό το παλιό υπόστεγο να το “πάρουμε”;
-Λίτσα,δεν σε βλέπω καθόλου εκεί. Πρέπει να στήσω λίγο πιο πέρα.
-Να σου πω...Δες με το total αν μας βλέπει κανείς...
-Κανείς...
-ΟΚ, το υπόστεγο έπεσε ξαφνικά, ευτυχώς που γλίτωσα..

Παθητικό (χαρτογραφική απόδοση)

-Γιώργο, ξεχάσαμε να αποτυπώσουμε εκείνη την ακάλυπτη υπόγεια δεξαμενή..
-Ποοο, πού να τρέχουμε πάλι στου διαόλου τη μάνα!
-Να σου πω...είναι απαραίτητο η κλίμακα να είναι 1/200;
-Όχι..
-Ε ας την κάνουμε 1/500 που η δεξαμενή δεν φαίνεται λόγω διακριτικής ικανότητας