FANDOM


Bwikilogo
Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Άλιμος.

Άλιμος, ίσως η πιο ωραία πόλη της Αττικής, όταν την βλέπεις βέβαια από δορυφόρο. Γιατί μόνο τότε; Ας τα πάρουμε λοιπόν όλα με τη σειρά τους...

Περιοχές Edit

Ο Άλιμος χωρίζεται (δηλαδή οι Αλιμιώτες τον χωρίζουν), σε τρεις (4) υποπεριοχές: - Άνω Καλαμάκι - Κάτω Καλαμάκι - Λόφος Πάνι- Αμπελάκια.

  1. Άνω Καλαμάκι (ή Τράχωνες ή Κοντοπήγαδο): είναι η περιοχή για λιγότερο ευκατάστατους ανθρώπους, πάντα όμως γεμάτη κάγκουρες, μάγκες και κλέφτες. Βέβαια από εκεί δεν λείπουν και τα στέκια κομμάτων, Συ.ριζ.α, ΚΚΕ κ.α. Επίσης ήταν διάσημο το Σφαιριστήριο του Θείου (μετέπειτα Τζακ), όπου γαλούχησε γενιές καθαρόαιμων ΕΛ. Η δε ονομασία Τράχωνες είναι προ-προ-προιστορική, κατά δε τον Πλούταρχο (τον τραγουδιάρη) οφείλεται το όνομα αυτό από τους αγώνες που ετελούντο πάνω σε απλωμένο τραχανά (Τραχ-ωνες) κατά το 6.580 π.Χ.
  2. Κάτω Καλαμάκι: είναι η περιοχή στην οποία υπάρχει η περίφημη ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ. Κατοικείται από διαφόρων οικονομικών καταστάσεων ανθρώπους, αλλά τα παιδιά τους είναι κυρίως emo ή ΕΜΟ εκτός μερικών περιπτώσεων που είναι Κάγκουρες και θέλουν να γίνουν ΕΜΟ.
  3. Λόφος Πάνι: είναι η περιοχή που μένουν όλοι οι νεόπλουτοι οι οποίοι την έχουν δει πολύ imba και δεν μιλάνε στους υπόλοιπους Αλιμιώτες. Εκεί συχνάζουν τοξικομανείς καθώς και κλέφτες, αφού όλοι οι πλούσιοι μένουν εκεί. Επίσης έχει καταφύγιο στην κορυφή του λόφου το οποίο είχαν κατασκευάσει οι Κύκλωπες κατά τη Γιγαντομαχία για λόγους που δεν ξέρουμε ακόμα και το έχουν οι πλούσιοι καβάντζα για τις "δύσκολες μέρες"...
  4. Αμπελάκια: ίσως υποπεριοχή του Κάτω Καλαμακίου στα σύνορα με το Παλ. Φάληρο. Πριν από 15 χρόνια στο σημείο υπήρχαν μόνο χωράφια και κάτι λίγες μονοκατοικίες. Ξαφνικά όμως στην περιοχή έφτασαν οι νεόπλουτοι και οι υψηλόμισθοι που αγόραζαν μανιωδώς βίλες και υπερπολυτελή διαμερίσματα με εκπληκτική θέα σε εξευτελιστικές τιμές. Η μόνη περιοχή του Αλίμου που δεν εκτρέφει καγκουράκια και ΕΜΟ παρά μόνο εγωιστές λεφτάδες που μισούν τους Άνω-Καλαμακιώτες και συχνάζουν στο Kitchen-Bar του Στηβ Κακέτση που έχει την ταπεινή του έπαυλη εκεί. Παρόλο που μαζί με το Λόφο Πανί είναι δυο από τις πλουσιότερες συνοικίες της Αθήνας για κάποιο περίεργο λόγο (βλέπε Κόμη Δράκουλα-Μητσοτάκη) δεν προσελκύει και πολλά κλεφτρόνια παρά μόνο τα τολμηρά που λατρεύουν τις βελούδινες σειρήνες των συναγερμών των SUV και των ακριβών διαμερισμάτων της περιοχής. Αξιοθέατα: ΑΒ Βασιλόπουλος, Ευρωγνώση, Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα, Kitchen-Bar, Μαρίνα Αλίμου, Καλαμακίου και Λευκωσίας Γωνία.

Η Αγορά του Αλίμου Edit

Η Αγορά ή η Ago0Ra (όπως την λένε τα emo). Λέγεται ότι τη δημιούργησε ο Θουκυδίδης (από εκεί και το όνομα της οδού Θουκυδίδου) για να διασκεδάζουν οι κάτοικοι. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Θουκυδίδης δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική ή την αρχιτεκτονική οπότε είναι αδύνατον να δημιουργήθηκε από αυτόν. Επίσης άλλη μια εκδοχή είναι ότι κατασκευάστηκε από τους ΕΛ με την βοήθεια της Παλλάδας Αθηνάς και ότι την χρησιμοποιούσαν σαν πολεμική βάση για τον Ατλαντικό Πόλεμο (πόλεμος Ατλάντων και Ελλήνων).

Σήμερα, όπως και τότε διατηρεί τον όρο "Αγορά" με αξία, καθώς εκεί μπορείς να βρεις καταστήματα όπως Βόνταφον, τημ, ΟΤΕ, Μιλένιουμ Μπανκ και μνημεία πολιτισμού όπως Γραφεία Τελετών "Ο Μπάμπης" και Κομμώσεις Νίκολαψ.
Οι περισσότεροι Αλιμιώτες την επισκέπτονται για να δουν το πυρηνικό μουσείο ΒΤΟΜΜ (ΒηταΤαφΟμικρονΜηΜη!).